ZAPELI PREGOVORI FIORENTINE I VLAHOVIĆA: Srbin ne prihvata fiksnu klauzulu

Novosti online

19. 05. 2021. u 11:39

ODLIČNA sezona je iza Dušana Vlahovića. Otud ne iznenađuje veliko interesovanje za srpskog napadača.

ЗАПЕЛИ ПРЕГОВОРИ ФИОРЕНТИНЕ И ВЛАХОВИЋА: Србин не прихвата фиксну клаузулу

Dušan Vlahović Foto AP

Postigao je nekadašnji đak Partizana ove sezone 21 gol u Seriji A, a klub je kao prioritet postavio pregovore o novom ugovoru. 

Čini se da su se malo kasno setili čelnici kluba iz Toskane jer je Vlahović skrenuo pažnju velikih klubova koji bi ga rado videli u svojim redovima. 

Iz Firence se čuju priče da klub neće da ga proda, te da potražuje obeštećenje od čak 80.000.000 evra, sistuacija im ne ide na ruku. 

Vlahović ima jedan od najmanjih ugovora u ekipi. Zarađuje 800.000 evra po sezoni i samo petorica prvotimaca su manje plaćeni od njega. Ugovor mu traje još dve godine i to muči Fiorentinu.

Klub je navodno ponudio ugovor od 3.000.000 evra po sezoni uz bonuse i otkupnu klauzulu 60.000.000 evra. Sa tim predlogom ne slaže se Vlahović. 

Iako bi po novom ugovoru bio najplaćeniji igrač u ekipi pošto odlazi Frank Riberi sa platom od 4.000.000 evra godišnje, srpski napadač ne želi da ga gazda Komiso blindira klauzulom koju samo retki klubovi mogu da plate.

Ako Vlahović već ovog leta ne produži ugovor, Fjorentina će biti u problemima. To znači tešku situaciju da će sledećeg leta morati da ga proda ispod cene jer Srbin ulazi u poslednju godinu ugovora. Da i ne govorimo o katastrofi ako bi igrač ostao do 2022. i otišao bez obeštećenja.

Pred klubom iz Firence je težak izbor. Da proda Vlahovića ovog leta za neku razumnu cenu i da zaradi mnogo ili da čeka sledeće leto kada će svi znati da mora da ga proda za manje pare. Milan i Roma čekaju rasplet kao i klubovi iz Engleske i Nemačke.

Viola je dovela Vlahovića po bagatelnoj ceni iz Partizana za manje od 2.000.000 evra i ovog leta može da zaradi 20 puta veću sumu na njemu. Još prošlog leta je odbio 25.000.000 evra od Lajpciga, a sada se vrednost Srbina duplirala.

(MOZZART SPORT) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba