BOD SPASA ZA PLAVE GOLUBOVE: Plen podeljen na ravne časti u vojvođanskom derbiju, ali Spartaku slađa polovina

Novosti online

14. 05. 2021. u 19:33

SUBOTIČANI su na “Karađorđu” osvojili značajan bod sa specifičnom težinom opstanka u eliti, a s obzirom na činjenicu da su bili opasniji i imali više prilika od domaće Vojvodine, mogu da žale za celim plenom- 1:1 (0:1).

БОД СПАСА ЗА ПЛАВЕ ГОЛУБОВЕ: Плен подељен на равне части у војвођанском дербију, али Спартаку слађа половина

Foto: M. Vukadinović

Spartak je poveo u 13. minutu iz brzog kontranapada u kojem je Tufegdžić izbio sam ispred golmana Simića i matirao ga. Vojvodina je izjednačila u 75. minutu posle prodora Vukadinovića i “loptu na tacni” za Mrkaića koji ju je prosledio u mrežu za remi.

Meč u Novom Sadu počeo je minutom ćutanja za poslednju poštu Milanu Kosanoviću, preminulom sportskom direktoru Vojvodine.

Navijači Vojvodine iskazali podršku Lalatoviću, okačili trasnparent na istočnoj tribini: “Sa najuspešnijim trenerom u pobede i sledeće godine, kome to smeta nek ide iz Vojvodine”.

- Odlazim punog srca, znam šta sam dao Vojvodini i meni je dovoljan taj transparent navijača – kaže Lalatović.

- Žao mi je, želeo sam da ostanem, za razliku od onih drugih, kojima ništa ne zameram. Voleo bih da nam se ukrste putevi opet, a oni će otići iz Vojvodine, ja ću se vratiti da osvojim titulu. Jedva čekam dogodine u ovo vreme da vidim kako će izgledati stvari na “Karađorđu”. Ovde se uspeh ne nagrađuje i nekome smeta jaka Vojvodina. Ipak, od srca želim Vojvodini sve najbolje.Vojvodina je veliki klub i smatram da nije ni vreme ni mesto da širimo priču na tu temu, u velikoj žalosti smo, napustio nas je naš sportski direktor Milan Kosanović s kojim je srpski fudbal mnogo izgubio.

Lalatović je potvrdio da ima ponude iz inostranstva i da ga samo ta opcija zanima i takođe naglasio da sa “građevinarima” nije bio u kontaktu po pitanju eventualnog preuzimanja kluba na Banjici.

Sa svoje strane, Vladimir Buač, strateg Spartaka naglasio je da je zadovoljan osvojenim bodom, koji znači ostanak u eliti, ali ne i srećan zbog učestalih situacija na visokom nivou stresa.

- Igračima Spartaka bih spomenik podigao, fenomenalni su i hvala im na sezoni. Svima nam je mnogo žao zbog smrti Milana Kosanovića, fenomenalnog sportskog radnika. Naš fudbal je na aparatima a Kosan je bio jedan od retkih koji ga je oživljavao.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)