VUČELIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU: Ohrabrujuća najava Vučića o borbi protiv sportske mafije, mora se vratiti regularnost u fudbal

Novosti online

07. 05. 2021. u 08:43

GLAVNI i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić gostuje u jutarnjem programu televizije Pink.

ВУЧЕЛИЋ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Охрабрујућа најава Вучића о борби против спортске мафије, мора се вратити регуларност у фудбал

Foto: Printscreen

Vučelić, koji je i predsednik Partizana, ističe da izjava predsednika Vučića o borbi protiv sportske mafije izuzetno ohrabruje.

- To je njegov lični uvid, pošto sportske novine uglavnom pišu o tome koliko je palo golova. To je značajno zato što je ljudima iz sporta dalo priliku da pričaju o tome, zato što je to bilo zabranjeno od strane FSS. Ja sam recimo pre nekoliko godina kažnjen zato što sam javno rekao da su Partizanu oduzeti bodovi. To je bio verbalni delikt. Što se Partizana tiče, ja mogu da kažem da Partizan ne namešta utakmice, nekada pobedi, nekada izgubi - rekao je Vučelić.

On ističe da se i dalje sve svaljuje na Slavišu Kokezu, koji već dva meseca nije u fudbalu.

- Okrivljuju ga za sve i svašta, i za ono što jeste i za ono što nije. I to ljudi koji su mu bili portparoli i hvalili ga. Najlicemernije se pojave komentari, kao podržavaju Vučića, pa im je kriv trener Milan Đuričić Đumi, koji tobože namešta utakmice - kazao je on.

Predsednik Partizana ističe da će i pored VAR-a, za koji se Partizan već dve godine zalaže, morati da se angažuju i bezbednosne službe kako bi sprečile nameštanje utakmica.

Foto: Printscreen

- Druga stvar su sudijske greške, to se dešava i pored VAR-a. Ali ovde nije reč o greškama, već o svesnom nameštanju rezultata. Ako su kladionice uključene tome nema kraja. Mora se vratiti regularnost fudbalu, gubljenju i pobeđivanju - naveo je Vučelić.

Na pitanje o odlasku Asana, Vučelić je rekao da će taj slučaj doživeti epilog na sudu, rekavši da su nadležni naš sud i organi FIFA.

- Imamo indicije da je napravljena prevara, u kojoj je učestvovao jedan strani klub, kako bi izbegli plaćanje transfera. Govori se da smo mi njega zlostavljali, ucenjivali i ponižavali, a ja ću sada reći sve. On je 5.10.2020, 4.11.2020 je dobio platu, zatim 8.12.2020, pa 12.01.2021, 18.02, 26.03, 31.03 i 05.05 bi trebalo da dobije platu. Ako je samo u ovoj godini on dobio 240.000 evra, njemu nikako ne može biti ugrožena egzistencija. On je spreman da tuži čak za kovid plate, koje su umanjene u svim svetskim klubovima. Naplatio je svoje igre, i dužan je da igra - ističe Vučelić.

Naveo je da Asano ne može da raskine ugovor i zbog činjenice da nije bilo nikakvog upozorenja, već je nakon napisane objave na instagramu pobegao iz kluba.

Foto: Printscreen

- Da smo upozoreni da će raskinuti ugovor, što je nužno, on bi imao osnova za raskid. Ali ništa nije rečeno. Ovde se stvara neki mit o Srbima koji su javašlije, i o nekim radilicama Japancima. Niti su Japanci radilice, pa se stalno pominje da su psihopate koje se ubiju kada vozovi kasne. A vozovi su juče predviđeno kasnili 30 minuta - rekao je predsednik Partizana.

On kaže i da je Asano izveo prevaru, i da zaprepašćuje činjenica da kada bi neko prenosio srpske medije izgledalo bi kao da je ovo zemlja divljaka u kojoj se ne poštuju ugovori, da se eksploatišu ljudi.

- Mi smo oštećeni, pošto on u toku takmičarske sezone ne igra. Ipak, mi očekujemo dobar derbi, a epilog ovog slučaja će biti na sudu. Svi argumenti su na našoj strani - zaključuje Vučelić, i ističe da očekuje pobedu Partizana u derbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)