STVORENI USLOVI DA SE IGRAJU UTAKMICE NOĆNIM TERMINIMA: Postavljeni reflektori na stadionu "Topolica" u Baru

B.Dabić

27. 04. 2021. u 20:35

PRVI put večeras su zasijali reflektori na stadionu “Topolica” u Baru.

СТВОРЕНИ УСЛОВИ ДА СЕ ИГРАЈУ УТАКМИЦЕ НОЋНИМ ТЕРМИНИМА: Постављени рефлектори на стадиону Тополица у Бару

FOTO: D. B.

Reflektorsko osvetlenje omogućava da se igraju utakmice u noćnim terminima. Investiciju u iznosu od oko 662 hiljade evra je finansirao Fudbalski savez Crne Gore.

- Na stadionu "Topolica" u Baru postavljeni su reflektori. Reflektorsko osvetljenje omogućava  da se igraju utakmice u noćnim terminima. Večeras u 19 časova je po prvi put zasijao gradski stadion radi podešavanja rasvete. Sve je u iščekivanju debija fudbalera Mornara koji u nedelju dočekuju ekipu Igala, kazao je direktor doo "Sportsko-Rekreativni Centar"  Branislav Nenezić.

FOTO: D. B.

Kao i na ostalim stadionima širom Crne Gore koji su dobili reflektore, sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos.

U Crnoj Gori "Topolica" je deveti stadion koji je dobio reflektore u okviru projekta pokrenutog od strane FSCG pre tri godine. Reflektore trenutno ima dvanaest stadiona (devet na kojima igraju klubovi Telekom 1.CFL i tri na kojima igraju klubovi Amplitudo 2.CFL). Uskoro se očekuje završetak radova na postavljanju reflektora na stadionu pod Vrmcem u Kotoru, kao i početak radova na Gradskom stadionu u Bijelom Polju.

Dosadašnja ulaganja Fudbalskog saveza u reflektorske sisteme iznose oko 5,4 miliona evra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)