IZLAZ KOŠTA 300 MILIONA Sponzor DŽej-Pi Morgan priznao grešku, ali Perez ne odustaje

G. KELIĆ

23. 04. 2021. u 21:21

SAN o fudbalskoj Superligi jeste prevremeno ili možda privremeno okončan za većinu od 12 njenih osnivača, međutim predsednik madridskog Reala, Florentino Perez ne pristaje na poraz.

ИЗЛАЗ КОШТА  300 МИЛИОНА Спонзор Џеј-Пи Морган признао грешку, али Перез не одустаје

FOTO: EPA

Kako navode španski mediji bliski "kraljevskom klubu", Perez kao jedan od inicijatora novog takmičenja zajedno sa Juventusovim liderom Andreom Anjelijem, spremio je novčane kazne u iznosu od 300 miliona evra, za sve klubove koji su odlučili da napuste Superligu. Odnosno, u pitanju je odšteta za nepoštovanje ranije potpisanog ugovora.

Isti izvori navode da upravo iz tog razloga nijedan klub (Čelsi, Arsenal, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Atletiko Madrid, Inter i Milan), koji je najavio izlazak iz lige, nije zvanično pokrenuo proceduru pošto bi za sve njih takav "finansijski penal" predstavljao ogroman udarac na kasu, pogotovo u doba pandemije virusa korona.

Upravo 300 miliona evra bi svaki od njih dobio samo za učešće u takmičenju čiji bi glavni sponzor bila američka investiciona banka Džej-Pi Morgan koja je pak izdala saopštenje u kojem se izvinjava za stvorenu buru u evropskom fudbalu, čime su Real Madrid i Juventus ostavili usamljene u celom tom projektu.

- Očigledno smo loše procenili kako će na ovaj dogovor gledati šira fudbalska zajednica i kako bi mogla da utiče na nju u budućnosti. Izvući ćemo pouke iz ovoga - stoji u saopštenju koje je potpisao portparol banke.

Prema prvobitnom dogovoru, trebalo je da Amerikanci ulože pet milijardi evra u projekat evropske Superlige, ali nakon propasti, zvanični rejting im je zabeležio ozbiljan pad pa su odlučili da "povuku nogu".

STRAŽA

TRENING centar Mančester junajteda u Karingtonu čuvaju jake snage obezbeđenja nakon što je u četvrtak grupa od 20 ljutih navijača probila zaštitnu ogradu zahtevajući da porodica Glejzer, koja je vlasnik, napusti klub.

Ulazak u centar je dopušten samo igračima i članovima stručnog štaba, i svako je u obavezi da pokaže ličnu kartu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)