POGLEDAJTE SVE GOLOVE LŠ: Kurtoa sačuvao Real, Siti siguran u Dortmundu (VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2021. u 20:58 >> 22:54

ODIGRANI su dueli na Enfildu i Signal Iduna Parku.

ПОГЛЕДАЈТЕ СВЕ ГОЛОВЕ ЛШ: Куртоа сачувао Реал, Сити сигуран у Дортмунду (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Real je izborio prolaz u narednu fazu Lige šampiona, iako su na stadionu Enfild odigrali bez golova 0:0, u prvom meču slavili su 3:1, a to im je bilo dovoljno da izbore prolaz dalje. 

Real je došao u Englesku sa sigurnim kapitalom, te "los blankosi" nisu previše srljali. Pogodio je u prvom poluvremenu Benzema stativu, a u nekoliko navrata istakao se Tibo Kurtoa. Dobra prilika u 37. minutu Odličan napad Liverpula posle dužeg vremena. Sjajno je Aleksander-Arnold prebacio odbranu i poslao centaršut na drugu stativu, ali je Mane kasnio sekundu i velika prilika je otišla u nepovrat.

U nastavku meča Firmino je nekoliko puta mučio goste, a budan je bio Kurtoa sa druge strane. Zanimljivo je da u poslednjem periodu meča Liverpul nije mogao da dođe do lopte pored organizovanih igrača Reala. 

Borusija je eliminisana nakon 1:2 na Signal Iduna Parku, a pre toga na Etihadu nemački tim poražen istim rezultatom.

Borusija je povela sa 1:0. Erling Haland je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, ona na kraju dolazi do  do Belingema, koji šutira u gornji levi ugao gola Sitija. Ederson je uspeo da je zakači, ali je ona ušla u mrežu i Borusija vođstva. 

U 26. minutu Kevin De Brujne pokušao je da poravna rezultat, a samo je pogodio prečku. 

U 51. minutu penal za Siti. Neoprezno je Emre Džan igrao rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Četiri minuta kasnije Siguran je bio Rijad Marez sa penala i doneo izjednačenje svom timu. Mančester Siti ima ponovo rezultat za prolaz.

Fil Foden je posle akcije iz kornera šutirao sa oko 20 metara u bliži ugao. Hic, koji je samo par sekundi ranije sjajno odbrani priliku De Brujnea, sada loše interveniše i Siti stiče veliku prednost.

Liverpul - Real Madrid 0:0

Liverpul: Alison, Robertson, Kabak, Filips, Aleksander-Arnold, Žoržinjo Vajnaldum, Fabinjo, Milner, Mane, Firmino, Salah. 

Real Madrid: Kurtoa, Mendi, Fernandez, Militao, Valverde, Modrić, Kasemiro, Kros, Vinisijus Junior, Asensio, Benzema 

KRAJ MEČA Liverpul - Real Madrid 0:0 - Borusija Dortmund - Mančester siti 1:2 

90+2. MINUT - Alkantara upošljava Salaha, a on iskosa pokušava da proigra Žotu, još jednom Kurtoa izlazi kao pobednik. 

81. MINUT - Dobra prilika za Benzemu, probao je da iznenadi Alisona, a lopta prelazi preko gola. 

76. MINUT - GOL SITI - Fil Foden je posle akcije iz kornera šutirao sa oko 20 metara u bliži ugao. Hic, koji je samo par sekundi ranije sjajno odbrani priliku De Brujnea, sada loše interveniše i Siti stiče veliku prednost.

71. MINUT - Oprobao je udarac i Žota, a Militao otklanja opasnost. 

68. MINUT - Ponovo je Firmino bio u prilici, a ponovo je kao pobednik iz duela izašao golman gostiju. 

66. MINUT - Vinisijus se niotkuda našao u prilici nakon ispucavanja sa polovine Reala, a ispred hitronogog fudbalera gostiju uspeo je nekako da reaguje Alison. 

60. MINUT - Iznenada se otvorila kontra Madriđanima, Vinisijus izlazi sam ispred golmana, ali alison istrčava i brani udarac. Na odbijenu loptu je natrčao Benzema, ali je i njemu brazilski golman ušao u noge i sprečio gol

56. MINUT - Ponovo Firmino pokušava iz daljine, lopta odlazi preko gola. 

55. MINUT - GOL MANČESTER SITI - Siguran je bio Rijad Marez sa penala i doneo izjednačenje svom timu. Mančester Siti ima ponovo rezultat za prolaz. Prethodno je Neoprezno je Emre Čan igrao rukom i sudija je pokazao na belu tačku. GOL POGLEDAJTE OVDE 

49. minut - Ima Real loptu u svom posedu, ali se sve završava oko šesnaesterca. 

46. MINUT - Firmino preti odmah na početku, odlično brani Kurtoa.

45. MINUT - KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Liverpul - Real Madrid 0:0 - Borusija Dortmund - Mančester Siti 1:0. 

42. MINUT - Još jedna dobra prilika za domaći tim, posle prodora Aleksander-Arnolda, lopta je došla do Vajnalduma koji je prebacio čitav gol sa samo deset metara. Veliki promašaj..

37. MINUT - Odličan napad Liverpula posle duže vremena. Sjajno je Aleksander-Arnold prebacio odbranu i posla centaršut na drugu stativu, ali je Mane kasnio sekundu i velika prilika je otišla u nepovrat.

30. MINUT - Opet je Liverpul u ofanzivi, ali je odbrana Reala sjajno postavljena

20. MINUT - STATIVA - Napada Real Madrid, oslobodio se Karim Benzema, savladao je Alisona, ali je stativa bila njegov saveznik. 

15. MINUT - GOL BORUSIJA - Haland je povukao kontru, dodao do saigrača, koji biva izblokiran, a Džud Belingam natrčava na odbitak i uspeva da savlada golmana Mančester sitija. GOL POGLEDAJTE OVDE 

11. MINUT - Milner je uputio udarac sa distance, a Kurtoa ponovo odlično reaguje. 

9. MINUT - Oslobodio se Real početnog pritiska i zapretio prvi put na meču. Modrić je oprobao udarac sa 16 metara, ali je izblokiran

6. MINUT - Čini se na početku duela da je domaćin krenuo ofanzivnije, ali Real uspeva organizovano da se brani. 

1. MINUT - Salah u velikoj prilici, odbranio je Kurtoa zicer

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost