ODLIČJA SU PONOVO TU: Medalje za veslače posle četiri godine

S. KRSTOVIĆ

12. 04. 2021. u 22:19

OSVAJAO je medalje kao veslač, a juče se radovao i svom trenerskom prvencu.

ОДЛИЧЈА СУ ПОНОВО ТУ: Медаље за веслаче после четири године

FOTO: VSS

Nikola Stojić ponosan je na Miloša Vasića i Martina Mačkovića ne samo zbog osvojene bronze u dvojcu bez kormilara na EP u italijanskom Varezeu, već i zbog način na koji su izveslali finalnu trku. Srećan je što je prekinut post od 2017. godina, a ne krije da je glavni cilj da zablistaju i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Hoće me evropske medalje, s obzirom na to da ih imam sedam kao veslač i sada prvu kao trener - ističe Nikola Stojić.

- Miloš i Martin su ostvarili veoma dobar rezultat, pošto je ovo bilo i najjače evropsko prvenstvo do sada. Njih dvojica prošle godine nisu učestvovala na EP, ali su, za tri i po meseca koliko radimo zajedno, uspeli da se konsoliduju, prvo na našim kvalifikacijama za Igre budu bolji od Pivača i Savića, i da zablistaju u Varezeu. Od kada sam ih preuzeo radili smo mirno, sistematično, podigli su nivo forme i pokazali da mogu da se trkaju na visokom nivou.

Vasić i Mačković su pokazali da mogu da napreduju do Tokija.

- Ovo jeste početak sezone, ali je i EP dosta bitno za nas. Biti osvajač medalje na EP nije mala stvar. Do Tokija nas čekaju dva Svetska kupa, Zagreb će nam biti više kao trening takmičenje, a Lucern će zavisiti od konkurencije. Prirodno, sve je podređeno Igrama - podvlači Stojić.

POČETAK

NIKOLA Stojić je po završetku karijere bio zaposlen u VSS kao sportski menadžer. Ali, promene u VSS i Partizanu su ga motivisali da sredinom decembra postane trener.

- Martin, Miloš, braća Beđik su ostali bez trenera u Partizanu i jedino rešenje za vrhunski rad sa njima bio sam ja. Prihvatio sam se posla, ali niko nije mogao da očekuje šta će se desiti. I VSS je prihvatio da ih ja treniram, mada je bilo dosta opstrukcija da se bavim time. Na kraju smo potvrdili olimpijsku normu i osvojili medalju posle četiri godine - kaže Stojić.

Nikola je četiri puta učestvovao na OI, iza njega su brojna evropska i svetska prvenstva. Zato veruje da može mnogo da pomogne Vasiću i Mačkoviću:

- Dok sam trenirao, razmišljao sam kako, šta radim, sarađivao sa velikim trenerima i iz tog ugla mi je olakšavajuća okolnost jer mogu da osetim i pretpostavim kako se osećaju, kako će ući u trku. Cilj je da isprave neke greške i da se usredsredi na rezultat. Trudim se da ne osete pritisak, da nemaju imperativ medalje, već da u svakoj trci izveslaju najbolje što mogu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina