GOTOVA ISTRAGA: Da li je bilo rasizma na meču Kadiz - Valensija?

Novosti online

09. 04. 2021. u 12:03

TOKOM utakmice španskog prvenstva Kadiz – Valensija došlo je do incidenta, ali Huan Kala neće snositi nikakve posledice.

ГОТОВА ИСТРАГА: Да ли је било расизма на мечу Кадиз - Валенсија?

Foto: EPA-EFE/ROMAN RIOS

Podsetimo, defanzivac Valensije Muktar Dijakabi optužio je Kalu da ga je vređao na rasnoj osnovi (navodno rekao da je „crno go…“), a zatim i napustio teren. 

Sa njim su se solidarisali i saigrači, pa su i oni krenuli za njim. Ipak, posle kraćeg prekida meč je nastavljen, ali se Dijakabi nije vraćao.

Kasnije je igrač Kadiza Kala rekao da to nije tačno, a posle svega oglasila se i La Liga posle istrage koju je naložio predsednik Havijer Tebas.

-Posle detaljnih analiza zaključeno je da ne postoji nijedan snimak koji bi potkrepio da je igrač Huan Tores Ruiz (Huan Kala) uvredio Muktara Dijakabija koristeći ranije navedene reči.

Svi audiovizuelni snimci kao i digitalni koji su bili dostupni su analizirani, uključujući i TV prenos. Angažovana je i posebna kompanija koja se bavi analizama na osnovu čitanja sa usana kako bi utvrdila šta se dešavalo između Huana Toresa Ruiza i Muktara Dijakabija – navedeno je između ostalog u saopštenju i dodato da su svi detalji analize priloženi klubovima kao i nadležnim organima.

(Meridianbet sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri