CRVENA ZVEZDA U 164. DERBIJU POBEDILA POBEDILA PARTIZAN POSVE VELIKE BITKE - 1:0 Ivanić "overio" titulu

Z. Ćorović

07. 04. 2021. u 20:43

ZVEZDIN dugi post u derbijima je prekinut, a nova titula je uhvaćena sa obe ruke.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У 164. ДЕРБИЈУ ПОБЕДИЛА ПОБЕДИЛА ПАРТИЗАН ПОСВЕ ВЕЛИКЕ БИТКЕ - 1:0 Иванић оверио титулу

FOTO: M. Vukadinović

 Crveno-beli su posle pet utakmica pobedili Partizan i sada imaju 12 bodova prednosti što je ogromna garancija da će sačuvati tron - 1:0 (0:0). 

Jedan gol Mirka Ivanića odlučio je 164. večitu bitku, dok crno-belima ostaje da žale što nisu uspeli da barem jednim pogotkom naplate bolju igru u prvom poluvremenu, kada je Holender pogodio prečku. Velika, napeta bitka se vodila i ovog puta, ali je bilo i dobrih akcija sa obe strane. Na kraju se "Marakanom" orio Đurđevdan, dugo se čekalo da se najveći rival baci na pleća.     

Nije bilo većih iznenađenja u sastavima. Trener crveno-belih opredelio se za najspremnije u ovom trenutku, vezista Petrović je od "bonusa" dobio prednost nad Gavrićem zbog bolje forme, dok je u napadu Ben opet gurnut u sam špic. Opreznija varijanta, što se videlo i na terenu.    

U početnom taktičkom nadmudrivanju, Stanojevićev organizovaniji Partizan se bolje snašao, Visokom postavkom nije dozvolio rivalu da razvije igru i primorao ga  da se lopta često vraća golmanu Borjanu na ispucavanje, uz to da su na terenu u predaji grešili Sanogo i Rodić, što je unosilo dodatnu nesigurnost. 

Nije bilo značajnijih dešavanja u prvih pola sata,  pa je kao najzanimljiviji detalj ispala prepirka dvojice trenera kod klupa u 11. minutu. Stanojević je bio u pravu, jer sudija Simović nije pustio prednost već je akciju crvo-belih prekinuo zbog faula. Obojica su bili nervozni i često su prigovarali, pa im njegovi puleni nisu bili odvažni i hrabri kao nedavno u mečevima sa Milanom.  Igra bez žara nije se svidela ni Zvezdinim pristalicama u loži, pa je njih stotinak počela da skandira " Hoćemo pobedu i Svi u napad".

To je malo podiglo domaće igrače i u 36. mintu oni konačno uspevaju da naprave prvi opasan napad.  Nikolićev udarac pod prečku levicom, Stojković odbija u korner. 

Ipak, finiš prvog dela pripada gostima.  U 41. minutu posle paklene kontra crvo-belih Holander pogađa prečku, odmah zatim i Jović je za malo neprecizan posle Asanovog prodora.  Na odmor se otišlo sa utiskom da je Partizan bio bolji, imao je duplo više udaraca na gol (8:4), u kornerima je "vodio" 5:2.

Oba trenera su na pauzi izveli najmlađe, Stanković je uveo Kangu i Falčinelija umesto Petrovića i Nikolića, a Stanojević je Jovića zamenio Lazarom Markovićem. Bolje se pokazuju Dekijevi rezervisti - Kanga je zagospodario sredinom, dok je pokretni Falčineli uneo pometnju u nastavku, ova iskusnija Zvezda je bila mnogo življa, agresivnija.

C. ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (0:0)


STRELAC Ivanić u 58.  Stadion: "Rajko Mitić". Bez publike. Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 7. 
C. ZVEZDA: Borjan 7,5 – Gajić 7 , Degenek 7, Milunović 7,5, Rodić 6,5 (od 87. Gobeljić -) – Sanogo 7, Petrović 5,5 (od 46. Kanga 7) – Nikolić  (od 46. Falčineli 7, od 87. Pavkov -), Ivanić 7,5, Katai 6,5 (od 74. Srnić -) – Ben 7.
PARTIZAN: Stojković 6,5 – Miljković 6, S. Marković 6, Vujačić 6,5, Obradović 6 – Šćekić 7, Zdjelar 6,5  (od 70. Jojić 6) – Asano 7,5, Natho 6,5 (od 59. Suma 7) , Jović 6 (od 46. L. Marković 7) – Holender 7,5 (od 88. Stevanović ). 
IGRAČ UTAKMICE: Mirko Ivanić (C. zvezda). 

Opasnije napada i zadaje prvi udarac iz svog najjačeg oružja - prekida. U 58. Kanga iz kornera "mekim" centaršutem u glavu pogađa Ivanića, a on spretno pogađa uglić za 1:0. Iza "severa" vatromet da bar malo podseti šta se to igra na "Marakani".

Stanojević poseže za poslednjim adutima, Sumom i Jojićem. Osvežili su napad "valjka" , a lucidni Gvinejac u 88. posle slaloma propšustio najbolju šansu za izednačenjem. Sve je odličnio uradio, ali je njegov šut fenomenalnom intervencijom zaustavio Borjan.
   
TREĆI PUT BEZ PUBLIKE

U NORMALNO vreme je bilo nezamislivo da se na derbi dođe gradskim autobusom i to iz ulice Ljutice Bogdana, kao što je juče moglo. Ovo je bio treći  u istoriji, koji se igrao bez onih koji mu se najviše raduju - navijača. Na prošlom i ovom, korona je najveći krivac što su tribine zjapile prazne, a prvi put se to desilo 1. marta 2008. zbog kazne povodom navijaih izgreda. Tada su crveno-beli pobedili sa 4:1. 

FOTO: Č. Vuković


DOBAR PREDOSEĆAJ "DELIJA"

DUGO su čekali navijači Crvene zvezde radost u derbiju i konalno je dočekali . Ovoga puta imali su dobar predosećaj pošto su pre utakmice na severnoj tribini okačili transparent sa jasnom porukom:   

"Miris dima svuda se oseća, svaki zvezdaš pobedu predoseća".
U znak sećanja na preminulog pevača Predraga Živkovića Tozovca istaknut je veliki natpis: "A ja sam negde s mojom Zvezdom bio...". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati