TENISERIMA NEĆE BITI LAKO: Evo kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“

Novosti online

06. 04. 2021. u 11:22

IAKO do početka Srbija opena ima nešto manje od dve nedelje, pripreme svih vrsta za turnir iz Serije 250 u Beogradu uveliko su počele.

ТЕНИСЕРИМА НЕЋЕ БИТИ ЛАКО: Ево како ће изгледати живот у „београдском мехуру“

Foto: N.Skenderija

Na teniskim terenima na Dorćolu uveliko se radi kako bi sve bilo spremno za povratak ATP turnira u Beograd posle devet godina pauze.

Ništa manje ne zaostaje rad na logistici, odnosno protokolima i poštovanju mera na koje su organizatori naterani zbog pandemije virusa korona.

Direktor turnira Đorđe Đoković je govorio o tome kako će izgledati život svih tenisera tokom boravka u Beogradu u trajanju turnira (19. do 25. aprila).

„Pravila ATP-a se menjaju iz nedelje u nedelju, s tim što oni njihova pravila donose do neke mere, gde onda to prelazi na državne mere, konkretno vlade republike Srbije kod nas. Oni će morati da budu u izolaciji – u hotelu, u kontrolisanom okruženju – gde nema izlaska van tog kontrolisanog okruženja, moraju da cirkulišu između oficijalnog hotela i teniskog centra“, rekao je Đoković.

Izopšteni od mera biće jedino teniseri koji su revakcinisani, kako nalažu nova pravila ATP-a, ali Đoković ističe da trenutno „ne zna nikoga ko je revakcinisan“.

„U tom periodu, oni dok su u turniru ne smeju da izlaze iz tog kontrolisanog okruženja, nakon turnira su slobodni da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako... Zbog toga se dešavaju povrede koje se dešavaju i nadamo se da ćemo mi ovaj turnir uspeti da organizujemo i da će ceo turnir da prođe bez bilo kakvih povreda, bez, nadamo se, pozitivnih“ dodao je mlađi brat Novaka Đokovića.

(Sputnik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)