ZVEZDA ČEKA POBEDU: Crveno-beli na pet poslednjih mečeva nisu slavili protiv Partizana

Z. ĆOROVIĆ

04. 04. 2021. u 21:00

ŠAMPIONOVA gol-mašina kao podmazana "prede i mota" u četvrtoj brzini i po tome kako melje ovog proleća, odlično je spremljena za dvoboj sa komšijama u sredu (18.00) na "Marakani" .

ЗВЕЗДА ЧЕКА ПОБЕДУ: Црвено-бели на пет последњих мечева нису славили против Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Ubedljiva pobeda u Kruševcu protiv Napretka je četvrta prvenstvena zaredom na kojoj je Crvena zvezda postigla četiri pogotka, što je pred meč sa Partizanom uvertira kakva se samo poželeti može.

KANGA KASNIO, NE IGRA U DERBIJU?

OPET problemi sa Gelorom Kangom. Kako "Novosti" saznaju, vezista crveno-belih nije se vratio u dogovoreno vreme posle reprezentativnih obaveza sa Gabonom, u kvalifikacijama za Kup Afrike. Iz njemu znanih razloga, kasnio je više od dva dana, pa ga zbog toga nije bilo ni u protokolu za prvenstveni meč sa Napretkom u Kruševcu.

Trener Zvezde Dejan Stanković je već imao nevolje sa ćudljivim Kangom i vrlo je verovatno da neće tolerisati ovaj njegov hir i da će ga izostaviti i za derbi sa Partizanom. Gabonca čeka i novčana kazna zbog ovog prekršaja.

Međutim, crveno-belima se u novijoj istoriji, uprkos apsolutnoj dominaciji, redovno dešavalo da omanu baš u derbiju, iz nekih neobjašnjivih razloga. Zvezdini navijači su se tri godine radovali "vezanim" titulama, brojnim evropskim podvizima, ali ih i dalje tišti to što u prethodnih pet utakmica sa najvećim rivalom njihovi ljubimci nijednom nisu trijumfovali. Da muka bude veća, na tih pet okršaja postigli su samo jedan pogodak, i to Katai sa penala u poslednjem derbiju (1:1). Malo, premalo za ekipu koja redovno ubedljivo osvaja tron, a to će najverovatnije uraditi i ove, jer ima prednost od devet bodova.

- Nadam se da ćemo u derbiju biti dobri i ubedljivi kao i u prethodnim mečevima u Superligi. Za mene je to utakmica kao i svaka druga, nema potrebe da se prave neke posebne tenzije. Moramo da uđemo koncentrisani u meč i da odigramo kao što smo već pokazali da umemo. Naravno, priželjkujem trijumf - hladnokrvan je i opušten Aleksandar Katai, najbolji strelac crveno-belih u Superligi sa 12 pogodaka.

U derbi Zvezda ulazi kao najefikasnija ekipa sa 82 pogotka u 29 kola, što znači da ih u proseku postiže skoro tri po meču (2,82). Treneru Dejanu Stankoviću sigurno znači to što su ti golovi ravnomerno raspoređeni, jer se Mirko Ivanić do sada 11 puta upisao u strelce, Ben je na koti devet, dok su Falčineli i Pavkov stigli do "osmice".

Interesantan je i podatak da su crveno-beli skoro 70 odsto pogodaka postigli u drugom poluvremenu, četvrtinu, ili 21 gol u periodu od 60. do 75. minuta.

U PENALIMA 11:11 U OVOJ SEZONI

U PRETHODNIH 29 kola Superlige Srbije, u korist Crvene zvezde i Partizana je dosuđen isti broj penala - po jedanaest. Crno-beli su bili precizniji, pošto su sa bele tačke deset puta pogodili mrežu rivala i samo je Holender bio loš izvođač protiv Proletera, dok su Zvezdine penaldžije dva puta omanule (Ivanić i Ben).

Stankovićeva Zvezda je ofanzivna i razigrana i samo joj fali jedan lep Partizanov "skalp". Ovaj 164. večiti derbi je prava prilika za to, pre svega da se prekine neprijatna serija od pet mečeva bez trijumfa u srpskoj fudbalskoj svetkovini.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024