SUNOVRAT KRENUO NAKON EVROPSKOG PRVENSTVA: Reprezentaciju Irske muči jedan problem...

Novosti online

24. 03. 2021. u 17:59

FUBALSKA selekcija Irske naredni je protivnik naše reprezentacije.

СУНОВРАТ КРЕНУО НАКОН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Репрезентацију Ирске мучи један проблем...

FOTO: Ireland FA/Facebook

Odavno reprezentacija sa Ostrva nije u vrhu evropskog fudbala. Poslednji trijumf u zvaničnom meču upisali su juna 2019. godine poslednji put upisali su trijumf. Dok na sedam duela u nizu nisu postigli nijedan gol. 

Treba istaći podatak da je naš tim u prethodna dva navrata uspešno prolazio kvalifikacije kada je Irska bila protivnik u grupi.

Irska ne zna za bobedu u zvaničnim mečevima još od juna 2019. godine, tada je u Dablinu "pala" reprezentacija Gibraltara 2:0. U međuvremenu su zabeležili dva trijumfa u prijateljskim mečevima, protiv Bugarske i Novog Zelanda rezultatom 3:1. 

Efikasnost je svakako najveća boljka irskog tima. Zvuči pomalo neverovatno, ali Irci nisu postigli gol u poslednjih sedam utakmica, a to ih je koštalo eliminicaije iz baraža za Evro – Slovačka je slavila posle biljeg izvođenja penala.

Irci su ne tako davno, 2016. godine, igrali u osmini finala Evropskog prvenstva, što je njihov najveći uspeh na kontinentalnim šampionatima, dok su 1990. godine stigli čak do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA NEMAČKE NEMA DILEMU: Evo koju ekipu vidi kao osvajača Lige šampiona