PREDAH ZA DUPLU KRUNU: Trener Crvene zvezde dao igračima zaslužen odmor

Z. ĆOROVIĆ

21. 03. 2021. u 20:22

VREME je da se šampionov "ferari" malo i odmori. Posle tri uzastopne "četvorke", trener Crvene zvezde Dejan Stanković dao je igračima nekoliko slobodnih dana da se okrepe i osveže, što je i najavio pred reprezentativnu pauzu.

ПРЕДАХ ЗА ДУПЛУ КРУНУ: Тренер Црвене звезде дао играчима заслужен одмор

FOTO: M. Vukadinović

 Od 7. februara, kada je počeo proleći deo, crveno-beli su za mesec i po dana odigrala 11 utakmica, uz bilans od devet pobeda u prvenstvu i dva remija sa Milanom u Ligi Evrope.

- Imali smo niz od dosta utakmica u poslednjih 40 dana, igrači su to odlično izgurali i uradili sve kako smo se dogovorili - ističe Stanković.

- Pauza dolazi u pravom momentu. Igrači su zaista zaslužili odmor, posle toga ćemo da krenemo da radimo, ali prvo da "zatvorimo sveske" i sklonimo momke sa terena. Zaslužili su to, jer odnos igrača na terenu, poštovanje prema klubu, kao i prema navijačima je bilo fenomenalno. Rekao sam im da odmore, da se mentalno spreme, jer nas očekuje finiš sezone gde možemo da osvojimo dva trofeja.

Iako je poslednje četiri godine bez premca, Zvezda se pored titule nijednom nije radovala i kup trofeju, koji je poslednji put osvojen 2012. godine. Dupla kruna se na "Marakani" čeka od 2007. i zato Dejan Stanković i njegovi izabranici imaju ogroman motiv da je konačno dominantno zgrabe.

Po povratku sa pauze, crveno-bele prvo čeka odloženi meč četvrtine finala Kupa sa ekipom IMT, 30. marta. Tri dana posle toga sledi gostovanje Napretku u Kruševcu, što će biti uvertira za "poslasticu" sezone, 7. aprila, kada je na "Marakani" večiti derbi sa Partizanom. Već u tom duelu sa komšijama, Zvezda može da stavi pečat na potvrdu da je titula ove sezone sto odsto njena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?