FILIP MLADENOVIĆ ZA "NOVOSTI": Prija mi poziv novog selektora Piksija, imam motiv da pomognem reprezentaciji

Nedeljko Iljukić

13. 03. 2021. u 22:30

FUDBALSKA reprezentacija Srbije skoro nikada nije imala muku da nađe golmana, vezistu ili centarfora. Ali se redovno muči da pronađe pravog levog beka, desnog beka i - selektora.

ФИЛИП МЛАДЕНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Прија ми позив новог селектора Пиксија, имам мотив да помогнем репрезентацији

FOTO: N. Paraušić

Dragan Stojković je dobio priliku da dokaže da je tek treći od ukupno 12 selektora koji će možda moći da stane uz rame Radomiru Antiću i Slavoljubu Muslinu i sa ponosom kaže:

"Uspeo sam"! Do tada, ostaje nam da se uzdamo u igrače koji su u dobroj formi, a jedan od njih je levi bek poljske Legije Filip Mladenović.

Ovaj 29-godišnji Čačanin je "procvetao" onog trenutka kada je napustio Srbiju i Zvezdu i u dresovima Bate Borisova, Kelna i pogotovo Legije iz Varšave dokazao klasu. U razgovoru za "Novosti" prisetio se svojih deset nastupa za Srbiju, prilike koju smo propustili krajem prošle godine i onoga što nas čeka na putu ka Mundijalu u Kataru 2022.

- Zadovoljan sam sezonom u Legiji. Zasluženo smo lideri šampionata Poljske i mislim da ćemo na čelu tabele ostati do kraja. Imali smo malih problema početkom sezone, ali sve dolazi na svoje mesto. Srećan sam u Legiji i to je nešto što me ispunjava kao profesionalnog fudbalera - kaže Mladenović za "Novosti".

Levi bek "orlova" je klasu dokazao u polufinalu baraža za odlazak na prvenstvo Evrope kada je Norvežanima u Oslu sa ostalim saigračima držao mali čas fudbala. Taman kada smo svi poleteli na talasu tog trijumfa, svima nam se desila Škotska. Mladenović je u 90. minutu regularnog dela igre pred praznim tribinama stadiona "gasio požar" sjajnim kornerom i loptom kao na tacni počastio Luku Jovića za izjednačenje. Dodatnih pola sata igre u produžetku nije donelo ništa. A, penal-seriju i promašaj Aleksandra Mitrovića bi voleli da nekako zaboravimo. Ali, teško...

- Prija mi poziv novog selektora Dragana Stojkovića Piksija i to je samo motiv više za mene da radim bolje i da pomognem svojoj reprezentaciji. Radujem se novom okupljanju u Staroj Pazovi. Zaista osećam da je ovo privilegija za mene i dolazim u Beograd više nego mitivisan - dodaje Mladenović.

ZNA KAKO SA IRCIMA

FILIP Mladenović je u dresu reprezentacije Srbije debitovao 31. maja 2012. godine u prijateljskom meču sa Francuskom koji su "petlovi" dobili u Remsu (2:0). Pune četiri godine potom nije bio među "orlovima", kada se 23. marta 2016. godine vratio kod selektora Ćurčića za meč sa Poljacima (0:1). Ukupno je deset puta igrao za Srbiju, a kod selektora Muslina je već igrao u kvalifikacijama za SP u Rusiji protiv Republike Irske u Beogradu, a kod Krstajića protiv Portugalije u Lisabonu.

O kratkom horor filmu "Noć sa Škotskom u Beogradu" i Filip Mladenović priča sa gorčinom.

- Novi izazovi i pobede leče svaku ranu. Tako je to u fudbalu. Desilo nam se nešto što niko nije želeo. Nadam se da je i to bila velika škola za sve nas. Duboko verujem da ćemo da napravimo nešto dobro na putu ka Svetskom prvenstvu u Kataru. Do sada nisam imao priliku da sarađujem sa Draganom Stojkovićem, ali sam ubeđen da će njegovo iskustvo i način rada prijati svima - kaže Mladenović.

Republika Irska, Portugalija, Azerbejdžan. Ova tri martovska ispita su ispred Srbije.

- Imaćemo malo vremena da se spremimo za ove mečeve, a možda je najbolja okolnost što smo sa Ircima i Portugalcima igrali u proteklim ciklusima kvalifikacija ili Ligi nacija. Čekaju nas tri vrlo teška meča i na nama je da pokažemo ono najbolje što umemo - zaključuje Filip Mladenović.

Inače, sjajni levi bek je odigrao večeras odličnu utakmicu za tim iz Varšave. On je u pobedi Legije nad Vartom od 3:2 postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju