FILIPE LUIS BEZ PARDONA: Simeone nema srca, Murinjo me je izdao, Azar u svlačionici igra igrice, a Mesi je - najveći

Novosti online

22. 02. 2021. u 11:12

SAMO dan uoči duela između Atletiko Madrida i Čelsija u prvom meču osmine finala Lige šampiona oglasio se jedan od fudbalera koji je u prošloj deceniji igrao za oba tima - iskusni brazilski levi bek Filipe Luis.

ФИЛИПЕ ЛУИС БЕЗ ПАРДОНА: Симеоне нема срца, Мурињо ме је издао, Азар у свлачионици игра игрице, а Меси је - највећи

Foto: AP

Ovaj 35-godišnji defanzivac trenutno nastupa u domovini za Flamengo, a u susret duela dva bivša kluba rekao je mnogo što šta zanimljivo na račun dvojice najvećih trenera sa kojima je radio.

Dijegom Simeoneom u Atletiku, koji i sad predvodi tim sa "Vanda Metropolitana", i Žozeom Murinjom, koji je u međuvremenu vodio Mančester junajted, a sada Totenhem.

Govoreći o Simeoneu, Luis ističe da je sada zadovoljstvo čuti se sa njim kao prijatelj, ali da je u vreme igranja u Madridu to bilo zaista stresno.

"Nije lako igrati za Simeonea, on nema srca. On će odlučiti šta mora da uradi da bi pobedio. Kada je preuzeo klub 2011. godine, Atletiko je bio na samo četiri boda od ispadanja, a iste sezone je osvojio Ligu Evrope", rekao je Luis.

Istakao je da je oko 120 fudbalera prošlo kroz Atletiko za vreme Simeoneovog mandata. Neki od njih su došli kao zvezde, pa se nisu snašli, dok su drugi od neafirmisanih fudbalera postali zvezde.

Na leto 2014. godine usledio je transfer u Čelsi u kojem se zadržao svega jednu sezonu odigravši ukupno 26 utakmica.

Tome je kumovalo i to što nije prošao celokupne pripreme sa timom.

"Kada sam bio na klupi za prvu utakmicu, pokucao sam na vrata u Murinjovu kancelariju upitavši ga zašto me je doveo i zbog čega me nije ostavio u Atletiku. Rekao mi je da se sa mnom oseća snažno u timu kao sa Cezarom Aspilikuetom", rekao je Brazilac.

Priznao je da nije igrao dobro u Čelsiju što delimično opravdava manjkom minutaže, ali priznaje , uprkos tome što mu je drago što je igrao za jedan od najvećih evropskih klubova, da se osećao izdato u finalu Liga kupa.

"U to vreme osećao sam se izdato, jer me je u finalu ostavio na klupi, a igrao sam u tom takmičenju sve vreme. Nisam želeo da ostanem kod Murinja i naredne sezone, ali nije on kriv. Pobedili smo i sa medaljom sam se vratio kući", prisetio se Luis 2015. godine.

Pohvalio je Džona Terija kao pravog lidera, ali i Mohameda Salaha, koji je uprkos slabom učinku u Čelsiju na treninzima izgledao poput Lionela Mesija.

"Eden Azar je uz Nejmara najbolji igrač sa kim sa bio na terenu. Nije dobro trenirao, pet minuta pred meč igrao bi Mario Kart u svlačionici. Ima mnogo talenta, ali mu nedostaje ambicije", rekao je Luis.

Toga leta se vratio u Atletiko i već u prvoj povratničkoj sezoni igrao finale Lige šampiona, drugo koje su "jorgandžije" izgubile od Real Madrida u razmaku od dve godine.

Tokom osam sezona u Atletiku (po četiri u dva mandata) imao je priliku da u više navrata čuva Mesija i upravo je tokom boravka u Španiji stekao zvanje specijaliste za Barsinog čarobnjaka.

"Jednog dana voleo bih da ga pitam kakav je osećaj kad ga ja čuvam. Pristupio sam tome kao najvažnijoj stvari u životu, jer je bio najbolji igrač kojeg sam ikada video", prisetio se Luis.

Dodao je da je proučavao njegovo kretanje.

"On improvizuje. Nema dribling u glavi pre nego što mu lopta dođe. Gleda kretanje čuvara i u zavisnosti od toga donosi odluku u sekundi. Prvo sam pokušao da mu ne dozvolim da primi loptu. Pokušavao sam da lažiram na koju ću stranu krenuti. Nekada sam bio preagresivan, ali nikad se nije ljutio, jer mislim da mu se svideo takav pristup".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA NEMAČKE NEMA DILEMU: Evo koju ekipu vidi kao osvajača Lige šampiona