STANKOVIĆ PRED MILAN: Izuzetno poštujem "rosonere", može da zasmeta to što poznajem italijanski fudbal

Novosti online

17. 02. 2021. u 15:21

FUDBALERI Crvene zvezde sutra igraju najveću utakmicu ove sezone. Očekuje ih prvi duel šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana, a očekivanja od ovog susreta izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД МИЛАН: Изузетно поштујем росонере, може да засмета то што познајем италијански фудбал

FOTO: Z. Ć.

Dobro 42-godišnji stručnjak poznaje prilike u italijanskom fudbalu. Tamo je proveo gotovo celu fudbalsku karijeru.

Utakmica protiv "rosonera" biće od velike važnosti za šampiona Srbije.

- Fenomenalan meč za Crvenu zvezdu, nemamo šta da izgubilmo, ući ćemo hrabro i bez straha u utakmicu da pokažemo šta znamo. Očekujem pravu evropsku utakmicu, mnogo mi je žao što "Marakana" ne može da bude puna - naveo je Stanković.

O Milanu je govorio biranim rečima, a kako i ne bi reč je o sedmostrukom prvaku Evrope.

- Ekipi Milana ne bi trebalo da se preti. Ja je izuzetno poštujem, ono što je Pioli uradio u dosadašnjem toku sezone. Trebalo je da bude smenjen, ali ih je ubedio u svoje ideje. Pioli je uradio veliki posao sa Milanom. Bio je na izlaznim vratima, upoznao sam ga, video sam kako radi, imam visoko mišljenje o njemu. Nije bitno ko igra, na svakoj poziciji imaju odličnog igrača. Takve su okolnosti, posle prve utakmice imaju Inter, pa posle druge Romu, oni treba da razmišljaju o tome.

Stanković je legenda Intera, ali nije tražio nikakvu pomoć iz tabora "nerazura".

- Ne, nisam pričao ni sa kim iz Intera.

Filipo Falko je najveće pojačanje prelaznog roka, debitovao je u Nišu, pa se može očekivati da zaigra protiv Milana. Van stroja je Strahinja Eraković koji se povredio na meču sa Radničkim.

- Falko se dosta podigao što se tiče fizičke spreme, videćemo... Dosta je napredovao i mogu da računam na njega. Erakovića je koštao loš teren u Nišu, niko ga nije udario. Nehumano je igrati na takvim terenima. Veljko Nikolić se vratio da trenira sa nama.

Dejan Stanković/FOTO: FK Crvena zvezda

Stretag kluba iz "Ljutice Bogdana" se potom našali na pitanje da li bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom.

- Krećemo od nerešenog, već ga imamo, zadovoljan sam kako kreće utakmica.

Trener Specije, Vićenco Italijano razotkrio je brojne mane i igri trenutno drugoplasiranog tima u Seriji A. Možda bi sličan recept mogla da primeni i Crvena zvezda.

- Od prvog do 90 minuta je bilo dosta ritima, bilo je dosta rizika, da je bila jedna loša procena moglo je sve da se preokrene. Dosta su me iznenadili, bili su dosta hrabri i odigrali dobru utakmicu. Ali mi ne možemo da igramo kao Specija, jer imamo drugačiji tim i igrače.

Dosta se priča o tome da crveno-beli nisu imali jači tim u poslednjih 15-20 godina.

- Ne znam kada Crvena zvezda nije pravila tim, a da nije najbolji. Meni je velika čast što treniram najbolji tim, šalili smo se u stručnom štabu nedavno, ako ispadnemo od Milana nismo znali da vodimo najbolji tim. Zvezda je i prošlih godina imala najbolji tim, zadovoljan sam svojom ekipom. Imam fenomenalne igrače pored sebe, svako od njih mi je drag, pravi profesionalac. Pokušavamo da damo maksimum i olakšamo im svaki trening i svaku utakmicu.

Do tančina Stanković poznaje italijanski fudbal, ali to može da bude i prednost i mana.

- Poznajem italijanski fudbal. O njihovoj snazi ne treba da se govori, do prošlog vikenda su bili prvi na tabeli. To može da mi zasmeta, jer znam kakav je kvalitet. Ne smemo da ih potcenimo, moramo da budemo maksimalno koncentrisani i iz ovog meča izvučemo najviše što možemo.

Pitanje za kraj je glasilo da li će se videti sa starim prijateljom, Zlatanom Ibrahimovićem?

- Ne, zato što nemam kad. Videću ga na utakmici, izgrliti i izljubiti, a kafu ćemo popiti u Milanu kada bude bila pauza - zaključio je Stanković.

Utiske pred utakmicu izneo je i odlični vezista Mirko Ivanić. Momak iz Bačkog Jarka je rekao da priželjkuje pobedu Zvezde od 3:0.

- Velika utakmica za nas, klub i sve. Jedva čekamo da istrčimo na utakmicu i pokažemo šta znamo i da nismo slučajno ovde. Svi znamo ko je Milan, fantastičan tim, želimo da se nadigravamo. Čast nam je što smo u ovakvoj grupi timova u 1/16 finala Lige Evrope. Ne bore se slučajno za titulu, oni su favoriti, ali nam je velika čast što možemo da se borimo sa takvom ekipom - istakao je Ivanić.

Usledilo je pitanje vezano za poziciju u timu.

- Ja bih samo voleo da igram, da istrčim na teren, a na kojoj ću poziciji igrati to je pitanje za mistera i manje je važno - zaključio je kreativni vezista.

Podsetimo, prva utakmica Crvena zvezda - Milan igra se sutra od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić", revanš je sedam dana kasnije u Italiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati