ASANO BROJ JEDAN, MARKEC KA REKORDU U prvih 20 kola u strelce se upisalo 13 igrača Partizana

M. BLAŽIĆ

10. 02. 2021. u 22:55

TRI postignuta gola protiv Napretka dovela su Partizan na prosek od 2.25 golova u prethodnih 20 prvenstvenih kola, a interesantno je da je za "produkciju" bio zadužen gotovo isključivo ofanzivni deo tima.

АСАНО БРОЈ ЈЕДАН, МАРКЕЦ КА РЕКОРДУ У првих 20 кола у стрелце се уписало 13 играча Партизана

Foto: Nebojsa Parausic

Od 45 golova koliko je "valjak" dao rivalima u dosadašnjem toku Superlige interesantno je da je samo jedan delo defanzivca i to Ivana Obradovića u poslednjem kolu jeseni protiv lučanske Mladosti. Ovaj gol je ujedno proglašen i za najlepši u završnoj rundi jesenjeg dela šampionata.

PRVENSTVO 2020/2021.


Takuma Asano 10
Umar Sadik 6
Bibars Natho 5
Lazar Marković 5
Filip Holender 4
Sejduba Suma 3
Filip Stevanović 3
Aleksandar Šćekić 2
Ivan Obradović 1
Saša Zdjelar 1
Nemanja Jović 1
Nikola Čolić 1
Nikola Štulić 1

Najefikasniji fudbaler Partizana u prvih 20 kola je Japanac Takuma Asano, a on je ujedno i jedini fudbaler crno-belih koji se diči het-trikom, postignutim protiv Inđije u Humskoj. Ovo je bez premca najuspešnija golgeterska sezona u karijeri ovog ofanzivnog veziste, pošto je prethodno u dresu Hirošime u sezoni 2014/2015. postigao pet golova na 17 odigranih utakmica.

Ono što deluje zanimljivo pri pogledu na strelce crno-belih je učinak Lazara Markovića. Iskusni napadač je i pomalo neprimetno stigao do cifre od pet postignutih golova i sada mu nedostaju još dva kako bi izjednačio učinak u najboljoj sezoni u karijeri. Reč je o njegovoj poslednjoj sezoni u Partizanu pred odlazak u inostranstvo (2012/2013) kada je mreže rivala tresao u sedam navrata.

Kada su u pitanju talentovani momci projektovani za ozbiljan iskorak i na većoj sceni najbolji učinak ima tinejdžer koji u džepu već ima višemilionski ugovor sa Mančester sitijem. Filip Stevanović (18) je tokom jeseni pogodio u tri navrata, dok su i svi ostali golobradi mladići, njegovi vršnjaci, uspeli da stignu do prvenca. Nemanja Jović je to uradio pre nekoliko dana protiv Napretka, Nikola Štulić je bio strelac pobedonosnog gola u meču sa Čukaričkim, dok je Nikola Čolić overio pobedu crno-belih u nadoknadi utakmice sa Napretkom u Kruševcu.

Prvenac ove sezone u ligi i dalje čekaju Miloš Jojić, Svetozar Marković, Slobodan Urošević, Maki Banjak...

SADIK I DALjE DRUGI

INTERESANTNO je da je na polovini prvenstvene trke u Superligi drugi strelac crno-belih Umar Sadik, koji je napustio klub još u oktobru. Visoki Nigerijac je pre odlaska u španskog drugoligaša Almeriju tresao mreže šest puta u dresu Partizana u tekućem šampionatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)