PELE I DALJE IMA 526 GOLOVA VIŠE OD RONALDA: Brazilac tvrdi da ih nije naknadno dopisao

Novosti online

07. 01. 2021. u 11:10

LEGENDARNI brazilski fudbaler Pele oglasio se nakon pisanja medija da je na Instagramu sebi dopisao 526 golova i na taj način osporio činjenicu da ga je Kristijano Ronaldo prestigao po ukupnom broju golova u karijeri.

ПЕЛЕ И ДАЉЕ ИМА 526 ГОЛОВА ВИШЕ ОД РОНАЛДА: Бразилац тврди да их није накнадно дописао

Arhiva Novosti

Kristijano Ronaldo je nedavno stigao do 758. gola u karijeri, što je jedan više u odnosu na Brazilca. No, samo dan nakon toga u opisu na Instagramu proslavljenog Pelea pojavio se podatak da je postigao 526 pogodaka više u karijeri. Tačnije, da je sa 1.283 pogodaka najbolji strelac u istoriji fudbala. 

"Mediji su me optužili da sam promenio opis na Instagramu kako bih zasenio velike zvezde koje ruše moje rekorde. Opis je isti otkako sam se pridružio Instagramu. Ništa od ovoga ne bi nas trebalo odvratiti od tvojih neverovatnih dostignuća", poručio je Pele Portugalcu. 

Podsetimo, Peleova 1.283 pogotka uključuju i prijateljske mečeve koje FIFA ne vodi kao zvanične. Po zvaničnim podacima najbolji strelac je Josef Bican koji je postigao 759 golova, jedan više od Ronalda, a dva od Pelea. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a