ZA JAČU VOJVODINU: Stipendisti potpisali profesionalne ugovore!

Novosti online

23. 12. 2020. u 11:32

FUDBALSKI klub Vojvodina danas je potpisao profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz svoje omladinske škole.

ЗА ЈАЧУ ВОЈВОДИНУ: Стипендисти потписали професионалне уговоре!

FOTO: FK Vojvodina

To su Matvej Martinkevič (18), Marko Luković (17) i Milan Vidaković (17), koji su trenutno članovi omladinskog tima Vojvodine.

Matvej Martinkevič je rođen drugog novembra 2002. godine u Moskvi, odakle je pre pet godina došao u Srbiju. Igra na poziciji napadača, a u Vojvodinu je došao pre godinu i po dana iz ČSK Čelareva.

"Pre svega, osećam obavezu da se zahvalim Vojvodini na tome što mi je pružila priliku i što veruje u mene, a to je posebno lep gest s obzirom na to da sam ove sezone bio povređen. Klub mi je mnogo pomogao da se što pre oporavim i, već u januaru, budem spreman da ponovo istrčim na teren", izjavio je Martinkevič.

Njegov saigrač Marko Luković je rođen četvrtog septembra 2003. godine i igra na poziciji desnog krila ili desnog beka, mada je na nekim mečevima ove sezone igrao i po levoj strani. Poreklom je iz Bačke Palanke, s tim da je u Vojvodinu došao još kao dečak pre desetak godina.

"Mnogo sam srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora i, u isto vreme, izuzetno zahvalan klubu na tome što mi je pružio priliku da ozvaničimo saradnju. Takođe, Vojvodini sam zahvalan i na svemu ostalom što je do sada uradila za mene. U budućnosti me čeka naporan rad, ali ovo za mene predstavlja jedan dodatan motiv i podsticaj, kako bih zaslužio da što pre dobijem priliku i u prvom timu", rekao je Luković.

Osim Martinkeviča i Lukovića, veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja profesionalnog ugovora izrazio je i golman Milan Vidaković, rođen 10. februara 2003. godine u Novom Sadu.

"U Vojvodinu sam došao pre pet-šest godina iz ŠF „Petar Puača“, a interesantno je to da tada uopšte nisam bio golman, već štoper. Tek pre četiri godine sam počeo da branim i zaista je odličan osećaj što sam danas postao profesionalac u Vojvodini. Tekuću sezonu ću verovatno završiti u omladincima, a na leto ćemo videti. Nadam se da ću za koju godinu uspeti da postanem prvi golman Vojvodine", izjavio je Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna