ON JE KRIV ZA DOLAZAK FALČINELIJA: Kako je jedan srpski odbojkaš uticao na Italijana da obuče Zvezdin dres

S. K.

21. 12. 2020. u 19:29

ALEKSANDAR Atanasijević je na svoj, iskren način, pričajući o Beogradu i Srbiji uticao na Falčinelija da prihvati ponudu Zvezde.

ОН ЈЕ КРИВ ЗА ДОЛАЗАК ФАЛЧИНЕЛИЈА: Како је један српски одбојкаш утицао на Италијана да обуче Звездин дрес

Aleksandar Atanasijević Foto N. Paraušić

Obojicu je spojila Peruđa - korektor naše odbojkaške reprezentacije je jedan od sportskih simbola italijanskog grada, dok je Dijego dve godine proveo u istoimenom klubu.

- Peruđa je mali grad. Dijego je dolazio na odbojkaške utakmice, ja na fudbalske, a upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja Stefana. Uglavnom smo izlazili na večere. Mogu da kažem da je Dijego veliki radnik, profesionalac, da uvek daje sto posto sebe na terenu. Serija A je veoma kvalitetna, a on se dokazao u dresu Sasuola, što ga je preporučilo Bolonji. U Peruđi mu nije išlo najbolje, jer ni ekipa nije bila po njegovoj meri. Sada vidim da uživa, da se snašao, da daje golove i mislim da je Zvezda prava sredina za njega - kaže, za "Novosti", Atanasijević.

Kapiten Peruđe ističe da se Falčineli raspitivao o životu u Beogradu:

- Imao je ponude iz Italije, pre nego što su ga pozvali Zvezda i Dejan Stanković. Imao je nedoumice i zato je imao bezbroj pitanja za mene. Od toga kako je na stadionu, kako je van "Rajka Mitića", kakvi su navijači, ljudi na ulicama, koji je kvart najbolji za život... Nedavno me je zvao i rekao mi je da sam bio u pravu, da je zadovoljan. Drago mi je zbog njega i želim mu svu sreću i da bude još uspešniji. E sad, da li će ostati duže od godinu dana, ne zavisi samo od njega i Crvene zvezde, već, koliko znam i od Bolonje.

foto: FK Crvena zvezda

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)