SINIŠINA EMOTIVNA ISPOVEST: Mihajlović o ocu alkoholičaru, vanbračnom sinu, druženju sa Arkanom i ratu u Jugoslaviji

Novosti online

02. 12. 2020. u 16:11

LEGENDARNI fudbaler Crvene zvezde i trener Bolonje Siniša Mihajlović govorio je o nekim potresnim i manje poznatim detaljima iz svog života.

СИНИШИНА ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ: Михајловић о оцу алкохоличару, ванбрачном сину, дружењу са Арканом и рату у Југославији

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Mihajlović je pričao o odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, o sukobu Srba i Hrvata u njegovom selu Borovo, o tome da li je fašista i rasista, vanbračnom sinu Marku, ali i odnosu sa svojim roditeljima.

- Vrlo sam osećajan u odnosu sa svojom decom. To je jer znam kako je kada imate roditelje koji vas ne grle. Moj otac je bio dobar čovek, duša od čoveka, ali je pio. A kada bi popio, postao bi neko drugi. Moja majka je bila pripadnik vojske. Čak i danas, kad idem u Novi Sad da je posetim, razmišljam koliko ću puta da je poljubim. Ali onda kad je vidim, pozdravim je klimanjem glave. To su navike koje ostaju - priča Mihajlović za italijanski "Oggi".

Ali to nisu sva Mihajlovićeva deca. Siniša ima i sina iz jedne mladalačke, vanbračne veze i sa njim je bio u drugačijem odnosu.

- Da, i žao mi je zbog toga. Marko je moj sin, prihvatio sam ga, zadržao ga, ali ga nisam odgajio. Nisam se čuo sa njim godinu dana. Tražio sam od njega da preuzme više odgovornosti, ali on nije bio u stanju. Zvao me je i nisam se javio. Zvaću ga kad budem bio spreman. Ako me neko razočara, potrebno mi je vreme - surovo je iskren Miha.

Pre 16 godina, krajem 2004. godine, Mihajlović je prvi put upoznao svog vanbračnog sina Marka. Tada je u "Sportskom žurnalu" govorio o toj malo poznatoj priči.

Foto arhiva VN

 

- Znalo se da imam sina, pisalo se o tome, priznao sam ga i preuzeo obaveze oko njegovog izdržavanja. Međutim, do sad sam tu intimu čuvao samo za sebe. Naravno, želeo sam da ga vidim, srce mi se prosto kidalo kad sam mislio o tome. Ipak, odlučio sam da sačekam da poraste, da postane punoletan i da onda jednog dana, kao odrasli ljudi, popričamo o svemu. Da mu kažem sve što imam - pričao je Miha za "Žurnal" te 2004. godine.

Danas, ipak, Mihajlovića uvek opisuju kao žestokog tipa, a on objašnjava zbog čega je to tako.

- To je moj karakter, tako sam odrastao. Da biste to shvatili, morate da odrastete u siromaštvu, da prođete rat u Jugoslaviji, da vidite krv. Morate da postanete čvršći da biste prežile, u suprotnom će vas "smrviti" sve to, otkriva Miha Italijanima. On je ranije pričao da je i često sanjao svoju sahranu.

- Jednog dana, u Borovu, otišao sam na piće u bar jednog mog školskog druga Hrvata. Rekao mi je "Uzmi šta si naručio i gubi se odavde. Ne želim da vidim nijednog Srbina ovde". Tako je to bilo tih dana...

Mihajlovića su prethodnih decenija optuživali za razne stvari. Da je fašista, seksista, pa čak i rasista. Zamerali su mu prijateljstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, a Italijane je ta tema ponovo zanimala.

Foto arhiva VN

 

- Znam šta je on radio. I nikada nisam delio to gledište. Ali ne mogu da se odreknem prijateljstva, bila bi to laž, a ja nisam takav - rekao je Mihajlović o čoveku za kojeg je ranije govorio da mu je pomogao da mu bezbedno izvuče roditelje iz Borova i Hrvatske i prebaci ih u Srbiju. Takođe, nedavno je Mihajlović govorio da je imao priliku da poseti Arkanovu vilu.

Zbog toga, ali i drugih stvari, nazivali su ga fašistom i rasistom.

- Ma nikad u životu. Pa ja sam odrastao u komunizmu. A što se tiče Patrika Vijere, njega sam nazvao "crno go**o", ali tu je uvreda bila da je go**o, a ne da je crn. I on je mene nazvao "us**i cigan", zar to nije uvreda? U svakom slučaju, izvinio sam mu se" - rekao je Siniša Mihajlović.

(Mondo)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)