BIO JE VEĆI OD FUDBALA: Zlatan Ibrahimović objasnio Italijanima ko je bio Maradona

Novosti online

28. 11. 2020. u 20:35

MARADONA je bio jedan i jedinstven i retki su oni koji i za njegovog života nisu priznavali da je čudo, nešto posebno, najveći među najvećima.

БИО ЈЕ ВЕЋИ ОД ФУДБАЛА: Златан Ибрахимовић објаснио Италијанима ко је био Марадона

Foto AP

Kada tako nešto kaže osobenjak poput Zlatana Ibrahimovića onda je jasno da je "El Pibe" bio najbliži fudbalskom božanstvu.

- Mnogo mi je žao jer za mene Maradona veći od fudbala. On je legenda, za mnoge i religija. Imao sam sreće da ga upoznam i da pričam sa njim. Smatram ga idolom svih fudbalera. Kada pomislite na broj 10, ko vam padne na pamet? Maradona! On je simbol "desetke" u fudbalu. Danas ljudi biraju taj broj baš zbog Maradone - istakao je Ibrahimović u izjavi za italijanske medije.

Poput kontroverznog Šveđanina i Maradona je gradio svoj fudbalski i životni put bez obzira na kritike ili kontroverze koje su njegovi postupci mogli da donesu.

- Ne znam da li je uvek donosio prave odluke, ali znam da je uvek sve radio srcem i da ga je zbog toga ceo svet voleo. Uvek je bio svoj čovek. Moderni fudbal je danas prepun fudbalera koji pokušavaju da budu savršeni u svakom smislu i da ne prave greške. Ali da bi čovek odrastao i sazrevao, potrebno je i da pravi greške. Niko se nije rodio savršen.

- Maradoni sudim isključivo po onome što je radio na terenu. A šta je radio van terena, to bi trebalo da je samo njegova stvar. Svako bi trebalo da živi onako kako želi. Trebalo bi da ga pamtimo po onome što je radio na terenu i uveren sam da će ga istorija samo tako i pamtiti - zaključio je Ibrahimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri