CRNA VEČE NEMAČKOG FUDBALA: Feran Tores probušio pancir

Novosti online

18. 11. 2020. u 08:38

FUDBALSKA reprezentacija Nemačke doživela je jednu od najtežih rezultatskih katastrofa u istoriji, pošto je u utorak u Sevilji poražena od domaće Španije sa 6:0!

ЦРНА ВЕЧЕ НЕМАЧКОГ ФУДБАЛА: Феран Торес пробушио панцир

Foto: EPA-EFE/ JOSE MANUEL VIDAL

Crvena furija opravdala je nadimak, a golove nesrećnog Manuela Nojera, koji neće po dobrom pamtiti rekordni 96. nastup na golu pancir divizije, postigli su Morata, Rodri, Ojarzabal i tri puta Feran Tores kome je ovo bio prvi het-trik u reprezentativnoj karijeri.

- Nema objašnjena za ovaj poraz, bila je to crna veče nemačkog fudbala. Ništa nam nije uspelo. Govor tela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo videli na terenu - rekao je selektor Nemačke Joakim Lev.

Ovo je bio najteži poraz Nemačke u gostima. Izjednačen je neslavni rekord protiv A selekcija, koji je do sada suvereno držala Austrija koja je 1931. u Berlinu slavila takođe sa 6:0. Poraz s početka prošlog veka od 9:0 ostaje rezultatski najteži, ali to je bilo u meču sa amaterskom selekcijom Engleske.

Španiji je ovaj trijumf doneo fajnal-for Lige nacija, a ko će iz ove grupe ispasti u Diviziju B ostala je nepoznanicapošto drugi meč grupe nije odigran. Švajcarske vlasti zaključale su u karantin celu ekspediciju Ukrajine, jer je među gostima bilo korona pozitivnih.

U grupi A od ranije je bio poznat finalista, Francuska, a za opstanak u najjačoj diviziji borili su se Hrvatska i Švedska. Naši susedi su i pored poraza od Portugalije izborili opstanak, pošto je i Švedska poražena u Francuskoj.

Hrvati su poveli preko Kovačića, pa ostali sa igračem manje, posle čega su primili dva gola. Kovačić je izjednačio, ali je Ruben Dijaz doneo pirovu pobedu Portugalcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!