PONUDILI SU MI KOFER PARA DA NAMESTIM MEČ: Dika Stojanović progovorio istinu o Bariju!

Novosti online

08. 11. 2020. u 11:58

STEVAN Stojanović, legendarni kapiten i golman čuvene generacije fudbalera Crvene zvezde koja je 1991. godine u Bariju postala šampion Evrope, progovorio je o kontroverzama koje su prethodile velikom finalu protiv Olimpika iz Marseja.

ПОНУДИЛИ СУ МИ КОФЕР ПАРА ДА НАМЕСТИМ МЕЧ: Дика Стојановић проговорио истину о Барију!

FOTO: N. Skenderija

Kako je rekao u intervjuu za Kurir, pre meča na stadionu "Sveti Nikola" nuđen mu je kofer novca kako bi namestio utakmicu.


"Zanimljivu uvertiru imao sam pred finale Kupa šampiona u Bariju. Hteli su da kupe utakmicu i onda su se namerili na mene. Znali su da je golman poslednja prepreka. I dobro su razmišljali. Nikada nisam ni pomislio da je neko spreman da mi tako nešto ponudi. Kada sam dobio poziv, rekli su mi da imaju nešto za mene. Mislio sam zovu me na razgovor za novi klub, jer sam imao dozvolu Crvene zvezde da posle sezone odem u inostranstvo" - rekao je Stojanović za Kurir.

Zatim je prešao na detalje koji su se dogodili u tadašnjem beogradskom hotelu "Interkontinetal".

"Sve se to desilo u hotelu “Interkontinental”, bio sam sa Robijem (Prosinečkim prim. aut), pili smo kafu. Kad sam otišao sa njima u sobu i kad su mi pokazali kofer, nije mi bilo dobro. Mnogo je novca bilo, ali nisam poklekao. Bili su to sve naši ljudi, ali unajmljeni od Francuza. Uopšte se nisu uzbudili kad sam ih odbio. Znaš šta su mi rekli? “Ne moraš da uzmeš pare, ali ćemo mi reći da si uzeo. I sve će izaći u novinama. Kako god da utakmica prođe, ti ćeš biti kriv.” Ma, beži, rekao sam mu. Zanimljivo, nikada više te ljude nisam video u životu" - ispričao je golman koji je bio jedan od heroja crveno-belih u penal seriji.

Otkrio je da se ubrzo proširila informacija svlačionicom da je golman "kupljen".


"Izleteo sam kao muva bez glave iz hotela, nisam znao gde udaram. Bože, šta me ovo snađe?! Pozvao sam Duju (Ratomir Dujković, tada trener golmana u Crvenoj zvezdi), kažem mu šta mi se desilo. A on će meni: “Samo mirno, verujem ti.” I došla je informacija u svlačionicu da je golman kupljen. Onda sam pričao sa igračima, sa Dujom, upravom kluba. Našao sam se u situaciji da nisam kriv, a da sam kriv. A i šta bih ja sa tim parama? Meni je bilo teško, posebno pred utakmicu u Bariju. Stalno mi je prolazilo kroz glavu to što mi je taj kriminalac rekao da su me kupili. Jedva sam čekao da prođe tih 120 minuta, pao mi je ogroman teret s leđa" - rekao je Stojanović.

Svaka dilema je bila otklonjena u penal seriji kada je odbranio udarac Amorosa.

"Obraz čist! Konačno. Penali su mi došli kao relaksacija. Zato sam bio toliko samouveren i siguran da ću odbraniti penal. Misliš da bih mogao danas da sedim ovako mirno, da šetam Beogradom da se nešto desilo? Da je bilo kakva sumnja bila? Vidiš kako to ide u životu. Ima Boga! Bog me u tom finalu nagradi da budem igrač utakmice, da odbranim penal i podignem pehar Kupa šampiona! Sve mi se složilo tada, te večeri bio sam nagrađen za sve u karijeri, za sva odricanja i nepravde" - kazao je čuveni golman.

Ova priča je stara skoro tri decenije, ali njena poruka je važna za sve buduće generacije.

"Dobra je ovo priča za ove mlađe generacije, koje bi sve preko noći. Pa, ne može! Ne ide to tako! Mnogi su me pitali, posebno danas, kako nisam poklekao, jer je u tom koferu stvarno bilo mnogo novca. Poneo sam neko vaspitanje od kuće, nešto od majke i oca, od predaka. Znaš kako, mene je otac učio stalno da ako nekad budem gladan u životu, da pitam, da se ne stidim. Ali ako budem nešto ukrao, da ga se čuvam jer će mi ruke odseći. E, tako. Tako je bilo kod mene u kući" - zaključio je Stojanović.


https://www.facebook.com/VecernjeNovostiSport

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

PARTIZAN NAVIJA ZA ALMERIJU: Umar Sadik puni kasu crno-belih