PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA: Bivši fudbaler Liverpula dobio odštetu i javno izvinjenje zbog lažnih optužbi

Novosti online

04. 11. 2020. u 18:05

FUDBALER Kristal palasa i povremeni reprezentativac Francuske Mamadu Sako, dobio je spor protiv Svetske anti-doping agencije, koja ga je 2016. godine suspendovala na mesec dana zbog korišćenja stimulansa higenamina, koji uopšte nije na spisku zabranjenih supstanci UEFA!

ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЖНА: Бивши фудбалер Ливерпула добио одштету и јавно извињење због лажних оптужби

Foto: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

Na stranu bivšeg fudbalera Liverpula stala je tada UEFA, ali ništa nije vredelo - Sako je zbog suspenzije morao da propusti finale Lige Evropa protiv Sevilje, a bio je i siguran putnik sa selekcijom Francuske na EURO...

- Srećan sam zbog sebe, moje familije i prijatelja, zbog svih koji su bili uz mene u ovom teškom periodu. Uvek sam verovao u moje advokate - prokomentarisao je Sako odluku.

S druge strane, VADA se u saopštenju izvinila francuskom internacionalcu.

- Žalimo zbog kleventičkih optužbi i izvinjavamo se. Prihvatamo da nismo smeli da iznosimo takve optužbe ni u prvom ni u drugom saopštenju nakon što je gospodin Sako oslobođen optužbi od strane UEFA.Prihvatamo činjenicu da gospodin Sako nije prekršio UEFA pravilnik o dopingu. Žalimo zbog štete koju je odluka VADA nanela reputaciji gospodina Sakoa svojim klevetničkim optužbama kao i zbog sramote koje su mu one donele.

VADA je prihvatila da isplati gospodinu Sakou određenu sumu novca na ime odštete i snosiće sve neophodne troškove koje je tokom cele situacije imao gospodin Sako - navodi se u saopštenju Svetske anti-doping asocijacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu