CELA BARSELONA NA NOGAMA: Slave Leo i Katalonija

Đ. S.

28. 10. 2020. u 22:55

KATALONIJA slavi!

ЦЕЛА БАРСЕЛОНА НА НОГАМА: Славе Лео и Каталонија

FOTO: AP

Otišao je čovek koji je za šest godina vlasti zaratio sa Leom Mesijem, "botovao" protiv igrača na društvenim mrežama i klub doveo na rub finansijske propasti. Neopoziva ostavka Đozepa Bartomeua i njegove upravničke svite iz čelnih fotelja u Barseloni dočekana je u španskoj pokrajini kao trofej Lige šampiona, pošto teško da postoji omraženiji čelnik u dugogodišnjoj istoriji od njega.

Pokušao je Bartomeu da odloži neizbežno, ali je katalonska vlada odbila njegovu ideju da se zbog virusne pandemije pomeri referendum o smeni, koji je potpisalo skoro 20.000 "sosiosa" (članovi kluba sa pravom glasa).

- Jutros sam dobio jasnu poruku katalonske vlade sa stavom da nema razloga da se ne održi referendum - saopštio je Bartomeu na oproštajnoj konferenciji.

- Mogao sam da odem posle neuspeha protiv Bajerna, ali nisam želeo klub da ostavim u rukama ljudi sa limitiranim kapacitetima. Ko bi doveo novog trenera, igrače, obezbedio Mesijev opstanak i normalizovao plate? Moja uprava i ja smo morali da ispunimo tu obavezu.

PROMENE Leo Mesi/FOTO: AP

Za Barselonu, sada je na redu glasanje za novu upravu i predsednika u roku od 40-90 dana prema statutu kluba, a jedan od kandidata Viktor Font već se oglasio povodom aktuelnih dešavaanja.

- Više od 19.000 članova su utabali put za ovo. Barsi sada treba spasavanje - napisao je Font na "Tviteru".

ODOBRIO EVROPSKU SUPERLIGU

JEDNA od poslednjih odluka na vlasti Đozepa Bartomeua, bila je "aminovanje" formiranja Evropske Superlige, koja bi se sastojala od 18 najjačih klubova na Starom kontinentu. Prema njegovim rečima, to je neophodno za finansijsku egzistenciju kluba, ali tu odluku će prvo nova uprava morati da ratifikuje kako bi postala validna.

Donekle je i u pravu, pošto je klub zbog izdašnih plata i loše transfer politike u velikim dugovima, a narednog leta suočava se i sa odlaskom Mesija, koji je bio skoro viđen i ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata