ZIDAN PRED OTKAZOM: Francuski trener pod ogromnim pritiskom

Z. Ćorović

22. 10. 2020. u 21:32

SUMORNI dani za "kralja", a Liga šampiona tek što je počela.

ЗИДАН ПРЕД ОТКАЗОМ: Француски тренер под огромним притиском

Fudbdleri Real Madrida foto: EPA

Ogorčeni španski mediji bili su okrutni prema Realovim igračima i treneru posle blamaže od Šahtjora (2:3) u prvom kolu elitnog takmičenja. Velikom porukom na naslovnoj strani "Svakim danom sve je gore", dnevni sportski list "Marka" je najbolje oslikao kakvo je stanje, aludirajući i na jadno prethodno izdanje u prvenstvu sa Kadizom (0:1). Krivac za krizu sam se javio - trener ekipe Zinedin Zidan.

- Trenutak je težak. Problem je što nisam video ekipu kakvu sam očekivao, a kad se to desi uvek je odgovornost trenera najveća. Momci ne zaslužuju da gube na ovaj način, oni su šampioni i to me nervira - ističe Zidan.

Nevolje za šampiona mogle bi da se nastave ukoliko se oklizne sutra na "klasiku", koji se igra u Barseloni. List "As" je već najavio moguću smenu na klupi i da je Argentinac Maurisio Poketino spreman da dođe, a pominje se i klupska legenda Raul kao moguće rešenje.

I dok je Real oštro kritikovan, drugi prestonički klub je sažaljevan. Atletiko Madrid, po komentarima, nije imao šta da traži u Minhenu protiv goropadnog evropskog šampiona. Bajern je na mnogo višem nivou od "jorgandžija" što je pokazala i laka četvorka domaćina. Ovo je drugi najteži poraz Dijega Simeonea sa Atletikom u LŠ, još jednom je izgubio sa 4:0 na gostovanju Dortmundu u oktobru 2018.

Ironične i pakosne strelice najviše su gađale napadača Luisa Suareza, koji je u drugom uzastopnom dvoboju sa Bavarcima popio 12 komada, naravno, uz podsećanje na osmicu sa Barselonom u letošnjem četvrtfinalu LŠ (2:8).

I dok madridski klubovi trpe šamare i packe, hvalospevi su i dalje najviše posvećeni Bajernovoj mašineriji. Evropski šampion je "očistio" sa terena Atletiko i ostvario 12. uzastopnu pobedu u LŠ. Serija je počela na početku prošle sezone protiv Crvene zvezde i čini se da joj još dugo neće biti kraja. Iako je na klupi Bavaraca manje od godinu dana, trener Hansi Flik je sa svojim izabranicima protiv Madriđana upisao 20. utakmicu na kojoj je postignuto četiri i više pogodaka, a vodio ih je ukupno 44. Pod njegovom palicom, Bajern je u LŠ zabeležio svih devet pobeda, uz gol-razliku 34:4. Fasciniran najnovijim izdanjem ove mašinerije, jedan ljubitelj fudbala lepo je upozorio: "Bajern je tim kiborga. Srećno svima ko im se nađe na putu."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona