KREĆE LIGA ŠAMPIONA: Pehar žele Jović, Tadić...

N. ILjUKIĆ

20. 10. 2020. u 08:10

KRAJ prošle sezone i početak nove ne razlikuju se ni po čemu.

КРЕЋЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Пехар желе Јовић, Тадић...

FOTO: AP

Virus korona diktira sve najvažnije stvari u vezi sa Ligom šampiona. Danas počinje nova sezona, koju diktiraju uglavnom rezultati testova na virus i tek onda ono što će majstori fudbala da urade na terenu.

Završena u tišini lisabonskog stadiona pobedom Bajerna protiv Pari Sen Žermena (1:0), nastavlja se danas bez uobičajene euforije. Za razliku od prošle sezone, kada je, prema tržišnim cenama svakog fudbalera, Liga šampiona bila vredna basnoslovnih 16 milijardi evra, ova počinje nešto "skromnije". Naime, ta ista tržišna vrednost je nešto opala, pa sada ceo igrački kadar i karavan vredi "samo" 14 milijardi evra.

U borbu za svoju koricu hleba uključili su se i eksperti za marketing koji, osim TV prava, gledaju kako da sačuvaju svoj deo kolača bez obzira na to što publika ne može trenutno da puni stadione širom Evrope.

JOVANOVIĆ SUDI REALU

FOTO: M. Vukadinović

KOLIKO UEFA veruje Srđanu Jovanoviću i njegovim pomoćnicima najbolje dokazuje vest da će srpski sudija da deli pravdu sutra uveče na meču 1. kola Grupe B Real Madrid - Šahtjor. Susret se igra na stadionu "Alfredo di Stefano" u trening centru Reala, pošto se "Santjago Bernabeu" i dalje detaljno renovira.

Novu sezonu Lige šampiona obeležiće i čak 13 srpskih fudbalera i jedan trener, koji će sa sličnom željom, možda i različitim ambicijama, da krenu u pohod prvo kroz mečeve u svojim grupama. Marko Nikolić je jedini srpski trener, koji sa svojom Lokomotivom iz Moskve mečom sa Salcburgom kreće u novi izazov u svojoj karijeri, zbog kojeg je između ostalog i angažovan kada je dolazio na klupu "železničara".

GUDELj ZA "NOVOSTI": NA POBEDU

FOTO: M. Vukadinović

SEVILjA večeras sa "Stamford bridža" kreće u Ligi šampiona utakmicom sa Čelsijem. Naš reprezentativac i vezista španskog tima Nemanja Gudelj je, za "Novosti", prokomentarisao planove.

- Pokazali smo prošle sezone osvajanjem Lige Evrope koliko vredimo i nadam se da kvalitet možemo da dokažemo i u Londonu, gde idemo na tri boda. Cilj je da u grupi budemo među prva dva tima i nastavimo takmičenje u eliti - kaže Gudelj.

Trofej brani Bajern, koji je minule takmičarske godine bio prava kaznena ekspedicija, jer je od prvog do poslednjeg, dobio apsolutno svaki meč. Osim toga imao je i najveću zvezdu i prvog strelca u timu, Roberta Levandovskog koji ostaje bez najbitnijeg individualnog trofeja, jer je odlučeno da ne bude dodeljena "Zlatna lopta".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije