ORLOVI RANO LETE: Brzo smo se vratili u realnost, Srbija poražena od Mađarske...

A. Ilić

11. 10. 2020. u 20:17 >> 22:38

Fudbaleri Srbije ni nakon tri odigrana meča nemaju pobedu u Ligi Nacija.

ОРЛОВИ РАНО ЛЕТЕ: Брзо смо се вратили у реалност, Србија поражена од Мађарске...

FOTO: EPA

Nakon duela protiv Norveške u Oslu kada je Srbija u potpunosti nadigrala rivala očekivali smo da "orlovi nešto slično ponove i večeras. 

Odmah od starta pokazali su izabranici Ljubiše Tumbakovića da ne treba previše da očekujemo. Dosta zatvorena, bezidejna igra naših fudbalera u prvom poluvremenu. Gotovo da nije bilo posla za Gulašija. 

Sa druge strane Mađarska je iskoristila priliku da povede, a do prednosti su došli nakon greške Mijata Gaćinovića. 

FOTO: EPA

Lopta je krenula ka golu Srbije, Mitrović je pokušao da otkloni opasnost, nije uspeo, pokušao je i golman Predrag Rajković da ukroti loptu, ali je ipak uspeo da pobegne Koniveš i plasira loptu u praznu mrežu Srbije. 

Ulaskom Dušana Vlahovića u drugom poluvremenu imala je Srbija veliku priliku, ipak, pogodio je stativu. Napadala je Srbija do kraja, ali bezuspešno 0:1. na kraju. 

Sastavi:

Srbija: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović (Vlahović od 66.), Gudelj, Milivojević (Lukić od 46.), Mladenović – Tadić, Ljajić (Radonjić od 46.) – Jović.

Mađarska:  Gulaši – Botka, Lang, Salaj – Beše (Orban od 56.), Gazdag, Nađ, Kalmar, Hanga (Holender od 46.) – Nikolić (Nego od 76.), Koniveš.

DRUGO POLUVREME 

89. MINUT - TOTALNA OFANZIVA. Probao je i Jović nakon kornera, ali bezuspešno. 

86. MINUT - Nakon prekida lopta je upućena u šesnaesterac Mađara, oštar centaršut Tadića, uspeo je nalet da odbije Gulaši. 

79. MINUT - Mladenović je centrirao, lopta nakon udarca glavom iz srca šesnaesterca odlazi kraj gola. Korner za Srbiju. 

77. MINUT - Oboren je Strahinja Pavlović. Lopta za Mađare nakon loše izvedenog prekršaja. 

75. MINUT - Srbija vrši pritisak na zadnju liniju, nekoliko pokušaja centaršuta su gosti osujetili. Usledila je fantastična kontra Srbije. Ubačena je lopta po levoj strani. Lepo su kombinovali Tadić i Mladenović, Vlahović je šutirao, stativa! 

66. MINUT - Dušan Vlahović ulazi na teren, fudbaler Fiorentine debituje za nacionalnu selekciju. Srbija igra sa dva napadača. Izašao je Gaćinović. 

60. MINUT - Nikolić je po desnoj strani našao usamljenog Holandera koji je sa šest metara šutirao kraj gola. Bio je usamljen, a lopta odlazi daleko od peterca. 

FOTO: EPA

58. MINUT - Nova prilika za Gaćinovića, bez promene rezultata. 

57. MINUT - Gaćinović je probao, lopta odlazi u korner, potom iz druge šanse Milenković a potom i Pavlović šutiraju, Srbija i dalje bez gola. 

52. MINUT - Srbija je na početku pokušala sa dva brza napada, ali nije uspela naša reprezentacija ozbiljnije da pripreti. 

PRVO POLUVREME 0:0 

45. MINUT - KRAJ POLUVREMENA 

40. MINUT - Disciplinovano je Mađarska igrala u odbrani, nije imala Srbija ozbiljnije pripreti. 

29. MINUT - Naši fudbaleri imali najbolju priliku od starta duela. Lepa akcija Gudelja i Tadića, međutim kapiten je šutirao preslabo i Gulaši je lako uhvatio loptu. 

20. MINUT - GOSTI VODE - Nakon kontre povela je Mađarska. Koniveš je iskoristio lošu reakciju odbrane Srbije. Pokušao je Mitrović da otkloni opasnost, nakon greške Gaćinovića, nije uspeo.  Rajković je pokušao da uhvati loptu, ali je fudbaler Mađarske uspeo da se izbori za prostor i za šut. 

19. MINUT - Tek sada prvi korner za Srbiju. Nakon centaršuta Tadića, lopta prelazi granice igrališta, centrirao je Ljajić, lopta prolazi kroz peterac. 

12. MINUT - Gudelj je oduzeo loptu na sredini terena, probao je udarac sa distance, ali je Gulaši bio odlično postavljen, bez mnogo problema ukrotio je loptu. 

FOTO: EPA

10. MINUT - Greška Nikole Milenkovića umalo je dovela do izgledne šanse  za goste, ali je Strahinja Pavlović uspeo da reaguje u zoni šuta i oduzme loptu Hanđi. 

6. MINUT - Srbija ima kontrolu lopte, lopta ipak ne prelazi na protivničku polovinu, sam početak meča prošao je u klasičnom "ispitivanju snaga". 

1. MINUT - Utakmica je počela, prvi napad ima gostujuća selekcija. 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)