HRVATIMA SMETA MAJICA ZVEZDINOG KAPITENA: Velikosrbin opet provorica, prisvaja naše tlo

Novosti online

08. 10. 2020. u 21:16

GOLMAN i kapiten Crvene zvezde Milan Borjan prethodnih dana je pekao rakiju u majici "Srpska Krajina", u čemu su u Hrvatskoj videli provokaciju.

ХРВАТИМА СМЕТА МАЈИЦА ЗВЕЗДИНОГ КАПИТЕНА: Великосрбин опет проворица, присваја наше тло

Foto Fejsbuk

Čuvar mreže crveno-belih, rođen u Kninu, slikao se sa svojim šurakom, golmanom TSC-a Nenadom Filipovićem, a u komšiluku su reagovali na to i na njegovu izjavu da "nije rođen u Hrvatskoj, već u Krajini, Dalmaciji".

"Večernji.hr" je napisao: "Ovaj osvedočeni velikosrbin sada je nastavio sa provokacijama" i dodao da golman "prisvaja hrvatsko tlo".

Portal 24sata.hr je nazvao taj njegov čin provokacijom.

"Te 1987. spomenuta 'Srpska krajina' nije mogla ni postojati, jer je ona unutar Hrvatske 'postojala' od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o 'Velikoj Srbiji'", zaključio je taj portal.

Index.hr je takođe pisao o Borjanovom gestu, uz podsećanje da je Republika Srpska Krajina bila "srpska paradržava u Hrvatskoj, nastala okupacijom delova Hrvatske 1991".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Goran cirilicom

11.10.2020. 13:40

@Miki Zg - Српска крајина је подручје које обухвата територију Републике Српске крајине (тренутно окупиране) с једне стране и погранични појас унутар БиХ, и сви људи са тих простора се називају Крајишницима.