LIVERPUL PREJAK ZA ARSENAL: "Crveni" slavili u drebiju kola, debi iz snova za Žotu (VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2020. u 23:28

FUDBALERI Liverpula pobedili su Arsenal sa 3:1 na "Enfildu" u derbiju 3. kola Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ ПРЕЈАК ЗА АРСЕНАЛ: Црвени славили у дребију кола, деби из снова за Жоту (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Paul Ellis / POOL

"Crveni" su nastavili sa odličnim partijama u novoj sezoni. Izabranici Jirgena Klopa upisali su i treći trijumf i uspešno su krenuli u pohod na odbranu titule.

Ipak, nije sve dobro počelo po domaće. Igrao se 25. minut kada je Aleksandar Lakazet iskoristio veliku grešku Endrjua Robertsona i savladao Alisona.

Liverpul nije dugo čekao na izjednačenje. Samo tri minuta kasnije Sadio Mane je poravnao. Senegalac je ubacio loptu u praznu mrežu nakon odbitka posle šuta Mohameda Salaha.

Želeli su domaći fudbaleri do odlaska na odmor da preokrenu rezultat i u tome su uspeli. Robertson se iskupio za grešku i postigao prvenac u novoj sezoni. Ostao je sam na levoj strani nakon centaršuta Trenta Aleksander-Arnolda i nije mu bilo teško da savlada Bernda Lena.

Aleksander Arnold je ovim uspešnim dodavanjem došao do 27 asistencije u Liverpulu, više nego Dirk Kujt za celu karijeru u klubu sa "Enfilda" iako je odigrao 111 utakmica manje. Impresivno.

Klop je u nastavku utakmice dao šansu novjaliji Diogu Žoti i Portugalac nije mogao da zamisli lepši debi. Odmah se upisao u strelce i nema sumnje da će mu ovo biti veliki podstrek za dalje.

"Crveni" su posle pobede ostali na maksimalnom učinku od devet bodova, dok je ovo timu iz Londona bio prvi poraz, a ima i dva trijumfa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba