SITI RAZBIJEN NA "ETIHADU": "Lisice" ponizile "građane", het-trik Vardija i majstorija Medisona (VIDEO)

Č. V.

27. 09. 2020. u 19:38

FUDBALERI Mančester sitija doživeli su pravu katastrofu, jer su poraženi na svom terenu od Lestera sa 2:5 u 3. kolu Premijer lige.

СИТИ РАЗБИЈЕН НА ЕТИХАДУ: Лисице понизиле грађане, хет-трик Вардија и мајсторија Медисона (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

Sjajan meč odigrali su izabranici Brendana Rodžersa, i bili su lukavi kao što im nadimak kaže - "lisice". Blistao je Džejmi Vardi koji je postigao het-trik.

Zanimljiv podatak u vezi sjajnog napadača je taj da je postao prvi igrač ikada koji je dao tri gola na jednoj utakmici u gostima protiv ekipe koju vodi Pep Gvardiole.

Takođe, ovo je prvi put da jedan klub čiji je trener španski stručnjak primi pet golova kao domaćin. Sve ovo su uspeli da urade sjajni Vardi i lester.

Nije ništa slutilo da će se to desiti, pošto su "građani" odlično počeli meč i poveli u 4. minutu kada je Rijad Marez postigao sjajan gol.

Onda je na scenu stupio Vardi, dva od tri gola je postigao se bele tačke, ali drugi koji je dao bio je zaista maestralan. Kastanj je centrirao sa desne strane, a 33-godišnji napadač je petom matirao Edersona.

Treba reći da je Siti igrao bez klasičnog napadača zbog problema sa povredama, ali to nikako ne može da bude izgovor za ovakav poraz.

Preostala dva pogotka za domaće su postigli Džejms Medison, koji je izveo pravo remek delo i Juri Tilemans sa bele tačke. "Lisice" su dobile tri penala na ovom meču, ali je svaki bio opravdano dosuđen.

Drugi gol za Siti postigao je novajlija Nejtan Ake. Njegov posao je ipak da ne dozvoli da protivnik daje golove, a Lester je danas postigao čak pet.

Treba reći i da je tim sa "King Pauer" stadiona prvi put od 1998. godine jednu sezonu počeo sa tri vezane pobede, bez obzira na to u kom rangu se takmiči.

Lester posle tri kola rivale gleda sa vrha tabele Premijer lige pošto ima devet bodova, dok Siti zauzima 13. mesto sa tri boda.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave