ZVEZDA PLATE PRESEKLA NA POLA: Terzić, Stanković i Mrkela pristali da pomognu klubu

Đ. S.

23. 09. 2020. u 20:55

FINANSIJSKI udar virusa korona osetio je čitav fudbalski svet, a izuzetak nije ni Crvena zvezda.

ЗВЕЗДА ПЛАТЕ ПРЕСЕКЛА НА ПОЛА: Терзић, Станковић и Мркела пристали да помогну клубу

Foto: M. Vukadinović

Imajući to u vidu odlučeno je da se žargonski rečeno „stegne kaiš“ budući da se u kasu srpskog šampiona ove sezone neće sliti očekivana količina novca, što zboh izostanka navijača sa tribina, što zbog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zbog toga, uprava je pošla prvo od sebe, i dogovoreno je da direktorski trio u sastavu Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Marko Petrović uz trenera Dejana Stankovića narednih godinu dana prima upola manju platu od sadašnje.

Izvorni začetnik ideje je sportski direktor Mrkela, a Terzić je odmah dao svoju saglasnost za takav potez. Ni Stanković nije bio u dilemi, budući da je svetska pandemija znatno uticala na platežnu moć tima iz Ljutice Bogdana.

Očekuje se i da se igrači solidarišu sa rukovodicima, i time pomognu klubu. Ovog leta Zvezda je ostala bez oko 20 miliona evra zbog neigranja u eltinom klupskom takmičenju, a nije bilo ni velikih izlaznih transfera, mada je prelazni rok i dalje aktuelan i traje do 5. oktobra.

Da su prošli Omoniju, crveno-beli bi imali osiguranih pet miliona evra, pošto UEFA toliko daruje ekipama koje se kroz kvalifikacije LŠ direktno plasiraju u Ligu Evrope. Ovako, ukoliko prođu Ararat ili Celje (igraju sutra, 16.00) očekuje ih oko 3 miliona, uz adekvatne nagrade za učinak u grupnoj fazi LE.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!