BALKANSKI DERBI: Ujedinjeni Srbi razbili Hrvatske orlove

Novosti online

21. 09. 2020. u 11:17

SRPSKO-hrvatski derbi igrao se juče u Sjedinjenim Američkim Državama!

БАЛКАНСКИ ДЕРБИ: Уједињени Срби разбили Хрватске орлове

Foto: Tviter

Naime, amaterski klubovi Ujedinjeni Srbi i Hrvatski orlovi odigrali su u nedelju vrlo zanimljivu utakmicu, a pobedio je "naš" tim i to ubedljivo 8:3!

Postoji veliki broj amaterskih klubova u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, koji ima veze sa narodima sa ovih prostora, a oni najčešće u imenu i nose neku asocijaciju na "maticu". Tako je klub pod nazivom "United Serbians" iz Milvokija, država Viskonsin, osnovan još 1964. godine.

Pobedu nad kolegama iz Hrvatske, koji je osnovan dosta ranije (1922), ostvarili su u okviru Viskonsin soker lige, a potom se pohvalili na Twitteru.

Predsednik kluba Ujedinjeni Srbi je Mile Sever, nekadašnji igrač i trener tima, a osim fudbala oni se bave i volonterskim radom, filantropijom, odnosno pomažu srpsku zajednicu u Milvokiju, odnosno pravoslavnu crkvu.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (8)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!