ŠTA SRBIJU ČEKA U NORVEŠKOJ: DŽinovi prete "orlovima"

N. ILjUKIĆ

08. 09. 2020. u 21:46

TANKIM remijem protiv Turske u Beogradu (0:0) fudbalska reprezentacija Srbije je poslala poruku svojim navijačima, ali i "vikinzima", koliko trenutno zna i može.

ШТА СРБИЈУ ЧЕКА У НОРВЕШКОЈ: Џинови прете орловима

FOTO: SP

S druge strane, Norvežani su "petardirali" Severnu Irsku u Belfastu (5:1) i pokazali snagu našim igračima.

Za mesec dana, tačnije 8. oktobra, Norveška i Srbija će u polufinalu baraža Lige nacija da se bore za plasman na EP sledeće godine. Kako stvari stoje, Tumbakovićevi "orlovi" će prvo da nalete na dva "solitera" u napadu Norveške.

Džinovi Erling Haland i Aleksander Sorlot su se protiv Iraca naigrali fudbala, dali po dva gola i najavili da će naša odbrana u Oslu da bude na velikim iskušenjima.

- Gledao sam duel Iraca i Norvežana u TV prenosu i više je nego očigledno da naš rival ima jak tim i da su dvojica napadača zaista u sjajnoj formi. Odlično sarađuju i prave velike probleme. Vidi se da su izuzetan tandem, iako su tek na ovom meču prvi put zaigrali u toj formaciji - prenosi za "Novosti" utiske skaut stručnog štaba naše reprezentacije, legendarni Zoran Filipović.

SORLOT: MOŽEMO I ŽMUREĆI

NORVEŠKO fudbalsko čudo Erling Haland je preksinoć odigrao tek četvrti meč za seniorski sastav svoje zemlje. Sorlotu je ovo bio 24. nastup.

- Toliko se dobro razumemo na utakmici, da imam utisak kako bih sa Halandom mogao da igram i vezanih očiju - više nego slikovit je bio Sorlot posle meča u Belfastu.

Sorlot (24) i Haland (20) sa svojih po 194 centimetra će biti poseban problem. Ali, kada smo već kod visine, napomenimo da su njihovi, skoro pa vršnjaci, Strahinja Pavlović (19) i Nikola Milenković (22), zasada najjače uzdanice selektora Tumbakovića u poslednjoj lini odbrane. Dakle, pored norveških "solitera" ćemo i mi imati čime da se odmerimo...

- Uveren sam da je veoma dobro što se ovakva partija Norvežana videla mesec dana pre duela sa nama. Možda je mogao malo da nas zavara njihov prvi meč Lige nacija sa Austrijancima u Oslu od pre nekoliko dana kada su poraženi 1:2 i kada su imali samo jedan šut u okvir gola. Ovo sada protiv Iraca je možda njihovo pravo izdanje, a naše je bilo da ih dobro skautiramo, kako bi naš tim imao kompletne informacije o svemu - zaključuje Filipović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna