MOLDAVCI NE VREDE NI KAO “POLA” STEVANOVIĆA: Partizan moćan, ali nije nepobediv

Novosti online

31. 08. 2020. u 16:16

IZ moldavskog Sfintula, po saznanju da su dobili Partizan, poručuju da su spremni na novo iznenađenje.

МОЛДАВЦИ НЕ ВРЕДЕ НИ КАО “ПОЛА” СТЕВАНОВИЋА: Партизан моћан, али није непобедив

Foto: Fejsbuk

- Opet nam je došao veoma moćan protivnik, Partizan, vrhunski tim, sa velikim evropskim iskustvom. Ipak, podsetim bih da smo već bili potcenjeni ranije, ali smo prošli prepreke i iznenadili mnoge. Dakle, i protiv Partizana, pogotovo kada igramo kod kuće, daćemo sve na terenu, gde smo spremni da dostavimo novi istorijski rezultat", rekao je trener Sergej Čebotari.

Generalni direktor Sfintula Petru Ojog priznaje da je Partizan teži protivnik od BATE-a i Škendije, koje su mogli da dobiju Moldavci.

- U ovoj fazi svi timovi su jaki. Da, priznajem, voleli bismo BATE-a ili Škendije, kada Partizan, prema Transfermartku, ima mnogo skupljih od našeg. Ali već je dokazano, na terenu ne odlučuje novac, već igrači, a u svakom meču bez obzira na protivnika obe strane kreću sa podjednakim šansama. I najbolji primer ovoga je naša pobeda protiv Šahtjora iz Soligorska", rekao je Ojog i napomenu.

- Ima jedna stvar, Sfintul ne izlazi na terenu da izgubi", zaključio je.

Sfintul je klub iz Suručenjija, sela udaljenog 22 kilometra od glavnog grada Kišinjeva. Zbog propisa UEFA, Partizan neće gostovati u tom selu koje nastanjuje nešto manje od 3.000 stanovnika, već će igrati u Kišinjevu, najverovatnije na stadionu Zimbrua.

Trener Sfintula, Sergej Čebotari, uglavnom raspolaže sa domaćim igračima. Od stranaca tu su mu samo trojica Ukrajinaca i po jedan fudbaler iz Belorusije i Senegala.

Afrikanac Sidi Sanja ima 30 godina, školovao se u Sent Etjenu, ali je karijeru gradio izvan Francuske. Igrao je za norveški Sogndal, grčki Aris, portugalsku Madeiru, gruzijsku Samtrediju i litvanski Panevezis, pre nego što je stigao u Moldaviju u martu ove godine.

Beloruski napadač Roman Volkov (33) isto je imao interesantnu karijeru. Igrao je za devet različitih beloruskih klubova, uključujući i Naftan i Minsk, a u Sfintulu je takođe od marta ove godine.

Kompletna vrednost kluba, prema proceni specijalizovanog portala Transfermarkta, iznosi 4.000.000 evra. Dakle, sve i da Partizan proda Filipa Stevanovića upola cene, a trenutno ga vrednuje 10.000.000 evra, i dalje će zaraditi više nego što Moldavci mogu za celu svoju ekipu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati