BIVŠI PREDSEDNIK BARSE: Video sam Mesijev ugovor i nema šanse da ode besplatno, a ako mu daju popust obrukaće se

Novosti online

27. 08. 2020. u 13:22

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК БАРСЕ: Видео сам Месијев уговор и нема шансе да оде бесплатно, а ако му дају попуст обрукаће се

foto: EPA

NEKADAŠNjI predsednik FK Barselona Đoan Gašpart imao je šta da kaže o zahtevu Lionela Mesija da ode iz kluba posle 20 godina, kao slobodan igrač.

- Video sam Mesijev ugovor s Barselonom i vrlo je jasno kako on nije u pravu kada zahteva odlazak iz kluba bez obeštećenja, jer je klauzula koja mu je omogućavala besplatan odlazak istekla u maju. Tako da to nema nikakve veze sa produženom sezone zbog korone, što tvrde Mesijevi advokati - rekao je Gašpart koji je predsedavao katalonskim klubom od 2000. do 2003. godine.

Gašpart je uveren da će dve strane naći zajednički jezik jer je milionska cifra teško dostupna nekome u ovo vreme:

- Uveren sam da će Mesi otići iz Barselone bez odštete, ali idućeg leta kada mu istekne ugovor. U ovom trenutku niko ne može da plati 700 miliona evra, koliko iznosi njegova izlazna klauzula. Volim Mesija, ali ovo što on radi podseća me na izdaju koju mi je jedne noći napravio Luiš Figo kada je otišao u Real.

Gašpart je imao šta da poruči i aktuelnoj upravi Barselone:

- Da sam još predsednik, onima koje žele da kupe Mesija ne bih spuštao cenu ni za jedan jedini evro. Ako daju popust za Mesija, to će Barseloni biti gore poniženje od katastrofalnog rezultata 8:2 protiv Bajerna.

Ima Gašpart poruku i za Mesija:

- Ne mogu da razumem tvoj potez. Zar milioni navijača Barselone koji te mole da ostaneš nisu vredni tvog poštovanja? Zar misliš da ti Barsa nije pomogla da postaneš ono što si danas?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan R

27.08.2020. 20:44

Možda u Ugovoru zaista i stoji da je Mesi mogao da poništi klauzulu o 700 miliona evra za otkup do kraja Maja, ali isto tako je činjenica i da je u redovnim okolnostima do kraja Maja trebalo se završe sva takmičenja (prvenstvo i kup Španije, LŠ). Kako znamo zbog epidemije je prvenstvo Španije završeno krajem Jula, a Barselona je u Ligi šampiona zvršila učešće polovinom Avgusta. Šta bi tek ovaj bivši predsednik govorio o Mesiju da je još krajem Maja u jeku svih takmičenja zatražio raskid ugovora? Ne znam da li je Mesi još u Maju planirao da ode ili ne, ali verujem da ni u kom slučaju ne bi pravio haos u ekipi traženjem raskida ugovora u toku takmičenja. Što se tiče prava mislim da se Barselona neće brukati i ići na sud sa Mesijem. Pre svega zato što Mesi to ne zaslužuje, ali i zato što sam uveren da je pravo na Mesijevoj strani. Sve i da u ugovoru zaista stoji rok kraj Maja, za sve ugovore na svetu, stajalo to u njima ili ne, svejedno, postoji odredba o višoj sili. U slučaju više sile, a pandemija to svakako jeste, sva prava i obaveze potpisnika ugovora se produžavaju za vreme dok traje viša sila.