MIJAILOVIĆA POGODILA SMRT POPOVIĆA: U večnost je otišla legenda Zvezde, ostaje velika praznina

Beta

11. 08. 2020. u 19:49

МИЈАИЛОВИЋА ПОГОДИЛА СМРТ ПОПОВИЋА: У вечност је отишла легенда Звезде, остаје велика празнина

Foto: M. Vukadinović

PREDSEDNIK Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da će taj fudbalski klub zauvek pamtiti svoju legendu Vladicu Popovića.

- U večnost odlazi još jedna Zvezdina legenda, čovek koji je pisao istoriju i beležio istorijske trenutke Crvene zvezde. Dostigao je visine kao igrač, osvojio je titulu prvaka sveta kao trener. Bio je veliki čovek i prijatelj za koga se može reći da je svojim ponašanjem i u sportu, ali i u životu, bio ponos Crvene zvezde i svih zvezdaša - rekao je Mijailović za sajt kluba.

Vladica Popović, nekadašnji fudbaler i trener Zvezde, umro je u 86. godini.

- Poznavao sam ga dosta dugo, radio sam još u vreme kada je bio trener Zvezdine omladinske škole. Nisam ga lično zapamtio i gledao kao igrača, ali ljudi kažu da je i u mladosti bio pođednako dobar sportista i čovek. Iznedrio je mnogo svojih naslednika, igrače koji su takođe zadužili Crvenu zvezdu svojim igrama. NJegovo vreme je obeležilo brige za Zvezdine veterane kojima je posvetio mnogo svoje pažnje, vremena i znanja, okupljajući ih i rešavajući njihove životne probleme, sa kojima se njegov, ali i kasnije generacije sukobljavaju u fudbalskom životu. Posle njegove smrti ostaje velika praznina u redovima Crvene zvezde - naveo je Mijailović.

On je istakao da će Popovića najviše pamtiti po optimizmu, prijateljskom odnosu prema ljudima, kao i "vrcavom duhu".

Dodao je da će Zvezda zapamtiti "svog velikog sportistu i čoveka".

- Vladica je bio jedna kompletna ličnost, odana Crvenoj zvezdi, svojoj porodici. Nadam se da ćemo umeti da na pravi način u sećanju zadržimo Vladicu Popovića, jer je on to svojim delom zaslužio. Crvena zvezda mora da zapamti svog velikog sportistu i velikog čoveka - kazao je Mijailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)