POSLEDNJE KOLO PREMIJER LIGE: U centru pažnje bitka za Ligu šampiona - bod od 75 miliona evra

B. Antić

26. 07. 2020. u 09:12

MANČESTER junajted je u bogatoj istoriji odigrao mnogo velikih i bitnih utakmica.

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: У центру пажње битка за Лигу шампиона - бод од 75 милиона евра

Foto: Tanjug/Clive Brunskill/Pool via AP

Međutim, nikada se nije desilo da mu od jednog boda zavisi da li će zaraditi 75 miliona evra, kao što je slučaj na današnjem (17.00) gostovanju Lesteru, u poslednjem, 38. kolu engleskog prvenstva. Ulog u duelu direktnih rivala je plasman u Ligu šampiona, i "lisicama" odgovara samo pobeda, dok je timu Nemanje Matića bitno da ostane neporažen.

Sam plasman u elitu doneo bi "đavolima" 55 miliona evra od UEFA, i još 20 od sponzorskih ugovora. Motiv je ogroman, s tim što menadžer Ole Gunar Solskjer odbija svaku pomisao da pravi taktiku za nerešen ishod.

- Razmišljamo isključivo kako da pobedimo Lester - ističe Solskjer, čiji tim nije izgubio 13 puta zaredom u ligi. - Naravno, nećemo srljati, igraćemo pametno i verujem da ćemo ostvariti svoj cilj.

Vizu za Ligu šampiona već su obezbedili prvak Liverpul i drugoplasirani Mančester siti, a preostale su još dve. Pored Junajteda (63 boda) i Lestera (62), kandidat je i Čelsi (63), koji je možda i najbliži ostvarenju snova. Jer, "plavcima" je dovoljan remi kod kuće sa Vulvsima. Doduše, ni "vukovi" (59) ne dolaze turistički na "Stamford bridž", jer se bore sa Totenhemom (58) za Ligu Evrope, od koga imaju tek poen više. "Pevci" Žozea Murinja gostuju Kristal palasu Luke Milivojevića, koji je obezbedio opstanak.

Vruće je i u borbi za opstanak, a postoji jedna slamka spasa za tri ugrožene ekipe, a to su prvak Evrope iz 1982. Aston vila (34 boda), Votford (34) i Bornmut (31). Norič je već ispao.

VARDI FAVORIT ZA GOLGETERA

ENGLEZ Džejmi Vardi, sjajni napadač Lestera, favorit je da postane golgeter lige budući da je postigao 23 pogotka, dva više od zemljaka Denija Ingsa iz Sautemptona (21). Na trećem mestu je trenutno Pjer-Emerik Obamejang (20, Arsenal).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri