Zidan umoran od priče o sudijama: Kao da ništa nismo sami uradili na terenu

Beta

22. 06. 2020. u 16:26 >> 15:49

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da mu smeta to što se posle utakmica njegove ekipe stalno priča o suđenju, a ne o igri.

Зидан уморан од приче о судијама: Као да ништа нисмо сами урадили на терену

foto: EPA

Real je sinoć preuzeo prvo mesto na tabeli od Barselone u španskom prvenstvu, posle pobede od 2:1 protiv Real Sosijedada. Mnogi su se posle utakmice više bavili sudijskim odlukama, a Zidan je rekao da je umoran od toga.

- Smeta mi što na kraju svi samo pričaju o sudijama. Čini se kao da mi ništa nismo sami uradili na terenu - rekao je Zidan.

Tokom utakmice bilo je nekoliko spornih situacija, a zahvaljujući upotrebi VAR tehnologije potvrđene su sudijske odluke pa je Realu dodeljen penal i priznat gol, a Sosijedadu je poništen pogodak.

- Ne želim da ulazim u kontroverze pošto imamo sudiju koji vodi utakmicu. Želim samo da pričam o našoj pobedi. To je bila zaslužena pobeda. Želim da pričam o fudbalu, o samoj utakmici. Ne mogu da pričam o ostalim stvarima - naveo je nekadašnji francuski reprezentativac.

Fudbaleri Sosijedada su se žalili na odluku o penalu, kojim je Real poveo, a zatim su imali primedbe i na poništen gol u 68. minutu, kao i dva minuta kasnije na moguće igranje rukom Karima Benzeme, kojim je Real poveo sa 2:0. Sve odluke sudije proverene su VAR tehnologijom.

- Na ovaj način, to je nemoguće - bio je naslov izveštaja utakmice objavljenog na sajtu Sosijedada.

- Uvek je teško pobediti Real Madrid. Ponekad, kao što je to bio slučaj večeras, čak i teže. Sumnjiv penal i poništen gol ostavio je Real Sosijedad bez opcija - navodi se u tekstu.

Real je imao koristi od odluka VAR i u pobedi protiv Valensije (3:0) i Eibara (3:0).

Odbrambeni fudbaler Barselone Đerar Pike rekao je posle remija sa Seviljom (0:0), da misli da će biti teško osvojiti ligu, "s obzirom na ono što se dešava" u poslednjih nekoliko utakmica.

- Teško će Real Madrid gubiti bodove - rekao je tada Pike.

Uoči sinoćnje utakmice Zidan nije želeo da odgovori na pitanje da li je Pike mislio da Real ima pomoć sudija.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje. Sudije nas ne favorizuju i to je jasno - naveo je Zidan.

Real i Barselona imaju po 65 bodova na čelu tabele. Real je prvi jer ima bolju gol razliku i bolji međusobni skor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)