Premijer liga se vratila posle 100 dana: Sporna situacija već na prvom meču - kako ovo nije gol!?

Beta

17. 06. 2020. u 21:07 >> 00:46

Utakmicom fudbalera Aston Vile i Šefild junajteda danas je u Birmingemu nastavljeno takmičenje u Premijer ligi, posle pauze od 100 dana zbog pandemije korona virusa.

Премијер лига се вратила после 100 дана: Спорна ситуација већ на првом мечу - како ово није гол!?

Tanjug/AP

Pre početka utakmice na praznom Vila Parku, održan je minut ćutanja u znak sećanja na umrle od korona virusa. Kada je utakmica počela igrači i sudija Majkl Oliver su klekli na sredini terena i odali počast Afroamerikancu Džordžu Flojdu, koji je 25. maja umro tokom intervencije policije u Mineapolisu.

Fudbaleri su držali rastojanje kada su izlazili na teren.

Fudbaleri i stručni štab Aston Vile su tokom zagrevanja nosili crna majice sa natpisom "Životi crnaca su važni", a tokom meča na stadionu je razvijena ista parola.

Fudbaleri će umesto svojih prezimena na dresovima nositi natpis "Životi crnaca su važni", u prvih 12 utakmica.

Kada je utakmica u pitanju, meč je završen bez pobednika (0:0). Međutim, meč je obeležila situacija iz 43. minuta kada je Šefild postigao gol.

Svi su se radovali u gostujućem timu, ali je sudija Oliver pokazao da nije dobio znak na satu od "gol-tehnologije" što znači da lopta nije punim obimom prešla liniju. Međutim, po snimcima iz različitih uglova se stiče utisak da je bio gol.

Da li je došlo do kvara tehnologije ili je nešto drugo u pitanju, verovatno će se čelnici Premijer lige oglasiti saopštenjem.

Što se stanja na tabeli tiče Šefild je šesti sa 44 boda, dok je Vila u zoni ispadanja sa 26 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)