FUDBALSKA UTAKMICA IZMEĐU CRVENE ZVEZDE I ZENITA POTVRDILA SJAJNE ODNOSE DVA KLUBA: Večna braća i prijatelji

Z. Ćorović

24. 03. 2024. u 18:48

PRIJATELjI iz Sankt Peterburga srdačno su dočekani i ispraćeni, više od 40.000 navijača na "Marakani" napravilo je lep ambijent i bratski doček dragim gostima na utakmici između Crvene zvezde i Zenita. Fudbalski dueli dva bliska kluba prerasli su u lepu tradiciju, a ovaj je bio i radostan i tužan, jer je odigran dan nakon velike tragedije u Moskvi.

ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА ИЗМЕЂУ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ЗЕНИТА ПОТВРДИЛА СЈАЈНЕ ОДНОСЕ ДВА КЛУБА: Вечна браћа и пријатељи

FOTO: FK Crvena zvezda

Gosti su smogli snage da izađu na teren i odigraju utakmicu, domaćin i publika ukazali su mu podršku i poštovanje. Navijači su napravili patriotske koreografije sa velikom srpskom i ruskom zastavom, klicalo se snažnom prijateljstvu dva naroda, Danica Crnogorčević je pre utakmice otpevala "Kaćušu" i "Oj Kosovo, Kosovo"...

Na terenu su se sudarila dva snažna šampiona, iako su igrali u kombinovanim sastavima. Pre sankcija Rusiji, crveno-beli su u međusobnim susretima igrali podređenu ulogu, jer je Zenit bio na višem nivou, sa skupim igračima, mnogo većim budžetom kao redovni učesnik Lige šampiona. I sada ima sjajnu ekipu koja je prva u svojoj ligi, ali je i Zvezda napredovala, pa je došla do druge uzastopne pobede posle četiri poraza. Prvu je letos na pripremama ostvarila sa Barakom Baharom (2:1), ova minimalna (1:0) došla je pod komandom Vladana Milojevića.

- Više od prijateljske utakmice, igrali smo protiv renomirane ekipe Zenita, prvaka Rusije - istakao je Milojević. - Poznati su naši odnosi sa ovom bratskom zemljom, navijači su napravili prelep ambijent. Igrači znaju moju filozofiju, bez obzira na protivnika, naročito kada igramo na "Marakani". Nosimo Zvezdin grb i branimo crveno-bele boje i moramo da se ponašamo shodno našoj bogatoj istoriji. Utakmica je bila dobra, kvalitetna i sadržajna. Možda smo mogli da vidimo još golova, ali rezultat nije u prvom planu.

Trener Crvene zvezde je na ovom meču šansu dao brojnim mladim igračima. Pored mladog golmana Ivana Guteše, zaigrali su i prvotimci Grafičara - Marko Ćurić, Boris Matić i Fejvor Ogbu, kao i omladinac Aleksa Cvetković. Pobedu je doneo Nikola Knežević (21), ofanzivni vezista na kaljenju u OFK Beogradu.

- Drago mi je da su se predstavili u sjajnom svetlu mladi fudbaleri. Radi se o igračima koji su ponikli u omladinskoj školi i za njih je ovo veliko iskustvo. Moram da im se zahvalim na radu i poslušnosti, momci su prvi put osetili kako je igrati pred ovolikim brojem navijača na "Marakani". To ih, nadamo se, čeka u budućnosti. Ponosam sam kako su izgledali na terenu i dali su sve od sebe. Na njima je da nastave da rade i sigurno će biti prilike da pokažu svoj talenat. Crvena zvezda ne treba da brine za budućnost - uveren je Milojević.

Kompletni od srede

MILOJEVIĆ je posle meča sa Zenitom naglasio da ga raduje brzi oporavak Dragovića i Milunovića, dok je Ivanić propustio meč iz preventivnih razloga.

 - Mirko ima mali problemm, nismo hteli da rizikujemo. Igrači nam se polako vraćaju. Dragovićev oporavak se odlično odvija, kao i Milunovićev. Očekujem da ću brzo imati sve igrače na okupu na treningu. Imamo mnogo reprezentativaca, sve to nam otežava rad u ovom periodu, ali od srede ćemo svi biti zajedno i pripremaćemo se za tešku utakmicu u subotu protiv Javora u Ivanjici - zaključio je Milojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)