ŠTA KAŽE ZVONKO MIHAJLOVSKI!? Da li je statistika kao bikini i Partizanov crni niz protiv Zvezde u martu (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2024. u 09:50

NEKADA su bili čuveni sportski komentatori, neverovatni fudbaleri i sjajni navijači. Večiti derbi je bio institucija o kojoj se danima pričalo u prestonici Srbije, nije bitno ko će da bude glavni, a ko pomoćni arbitar. VAR soba nije postojala, pa je opet sve bilo slatko, a naravno ukusnije za onu stranu brda koja slavi crno ili crveno-bela.

ШТА КАЖЕ ЗВОНКО МИХАЈЛОВСКИ!? Да ли је статистика као бикини и Партизанов црни низ против Звезде у марту (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

A šta kaže statistika pred 172. večiti derbi Crvene zvezde i Partizana, koji se igra u subotu od 17 časova? Poznati sportski komentator Zvonko Mihajlovski se sigurno ne bi sa nama složio, jer kako on jednom reče: "Statistika je kao bikini, mnogo pokazuje, a ništa ne otkriva..."

Ali sportska javnost u Srbiji voli statistiku, tradiciju i razne kalkulacije i kombinacije. Tako dođosmo do podatka da je Partizan poslednju pobedu nad Zvezdom u trećem mesecu ostvario 8. marta 1997. godine na svom stadionu kada je bilo 3:0 u korist "parnog valjka".

Crno-beli su slavili i godinu dana ranije, na Marakani sa 3:1, ali od 1997. pa sve do danas, Partizan punih 27 godina nije ostvario pobedu u ovom mesecu.

Partizan je još samo 1956. godine i 1974. godine uspeo da dođe do pobede u mesecu martu.

Sa druge strane, Zvezda je daleko uspešnija sa devet pobeda u okviru trećeg meseca u godini. Crveno-belima očigledno više "prijaju" prolećni derbi okršaji.

Inače, crno-beli su trenutno lider u Superligi Srbije sa bodom prednosti u odnosu na večitog rivala. 

BONUS VIDEO: NOVI GOL PARTIZANA: Natho drugi put strelac protiv Železničara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)