HRVATSKA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: "Lažni Mamić" iz Republike Srpske ojadio više desetina Hrvata, uzimao im pare na neverovatne načine

Novosti online

10. 01. 2024. u 17:06

Čuveni Zdravko Mamić, dugo godina "alfa i omega" FK Dinamo Zagreb, jedan je od najuspšenijih fudbalskih biznismena u Evropi kada se uzme u obzir neverovatan broj ogromnih transfera iz "modrih" u Evropske klubova, ali ga hrvatsko pravosuđe sada tereti da je oštetio državni budžet, zbog čega se on skriva u Bosni i Hercegovini. A odande, iz BiH, tačnije iz Republike Srpske - Hrvate je šokirao jedan drugi Mamić.

ХРВАТСКА НЕ МОЖЕ ДА ДОЂЕ СЕБИ: Лажни Мамић из Републике Српске ојадио више десетина Хрвата, узимао им паре на невероватне начине

FOTO: Printskrin

Evo kako je o tome javnost izvestio hrvatski portal "24 sata":

"Zlatku Mamiću iz Dervente suđen oje za prevaru tešku oko 210.000 evra. Na zagrebačkom sudu osuđen je uslovno, no viši sud povisio mu je kaznu i preinačio je u bezuslovnu, te mora u zatvor na godinu i po.

Kako je Mamić iz Republike Srpske prevario brojne Hrvate

Zlatko Mamić (49) iz Dervente, koji se lažno predstavljao kao rođak Zdravka Mamića i skaut Dinama,  teretio se da je prevario 20-ak ljudi. Županijski sud u Varaždinu povisio mu je prvobitnu kaznu i to nakon što se na nepravosnažnu presudu koju mu je izrekao Opštinski krivični sud u Zagrebu žalilo tamošnje Opštinsko krvično državno pravobranilaštvo.

Večernji list javlja da je nepravosnažnom presudom Zlatko Mamić bio je osuđen na uslovnu kaznu od godini dana zatvora uz trajanje uslova (da ne ponovi to ili slično delo) od pet godina. No, sada mu je uslovna kazna preinačena u bezuslovnu, te je osuđen na godinu i po dana zatvora. 

Prevario silne Hrvate - i dalje je u begu!

On je inače sve vreme u begu i sudilo mu se u odsustvu.

O prevarantu Zlatku Mamiću pisali smo nakon što je proglašen krivim za optužbe da se od 2015. do 2017. u Zagrebu, Novoj Gradiški i Sisku lažno predstavljao većem broju ljudi kao skaut fudbalskog kluba GNK Dinamo, kao rođak odbeglog begunca Zdravka Mamića (64) i kao neko ko raspolaže poverljivim informacijama da GNK Dinamo postaje deoničarsko društvo.

Prezime mu je bilo poseban adut

Govorio je da će uskoro započeti prodaja deonica i to po ceni od jednog evra po deonici koje će moći kupiti samo povlaštene osobe, da će se nakon kraćeg vremena te deonice moći prodati po ceni od 10 ili po sedam evra, iako svestan da ništa od toga nije tačno, a potom je predlagao ljudima da mu daju novac kako bi on za taj novac kupio deonice u njihovo ime. 

Kako bi prevarene ljude uverio, predavao im je i odgovarajuće potvrde o novcu kao i vremenu kada će im ta dobit biti isplaćena, te im je u svrhu daljnjeg održavanja u zabludi slao imejl poruke s navodne elektronske adrese stvarne službenice Dinama, a jednom je muškarcu još obećao i zaposlenje u pomenutom zagrebačkomj klubu i to na radnom mestu informatičara. Od njega je tražio novac za navodnu kotizaciju, iako svestan da ništa od navedenog nije istina pa su mu i taj čovek i ostali ljudi, verujući u ovo, predavali različite iznose novca, piše u presudi. 

Time je pribavio sebi materijalnu korist u ukupnom iznosu od 1.590.100.00 kuna (oko 210.000 evra), a zatim je dugove vraćao. Sudili su mu u odsustvu, a na prvom ispitivanju u tužiteljstvu branio se ćutanjem".

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!