DA LI JE MOGUĆE? Ovako je "razbijena glava" Šerifu Endijaeu, napadaču Zvezde koji je razočarao "delije"

Novosti online

10. 01. 2024. u 15:35

FK Crvena zvezda je započela pripreme za nastavak sezone 2023/2024, a prvog dana "novog početka" otkriveno je nekoliko zanimljivih detalja iz tabora šampiona Srbije.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Овако је разбијена глава Шерифу Ендијаеу, нападачу Звезде који је разочарао делије

M. Vukadinović

Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić otkrio je kakva je situacija s jednim od najzvučnijih letošnjih pojačanja, koje je u jesenjem delu prilično razočaralo.

Šerif Endijae, prosto, nije ličio na "starog sebe", onog zbog kog je donedavni trener Barak Barak i insistirao da bude doveden, a o tome je Terzić otkrio sledeće, kada je upitan da li je moguće da pomenuti špic ove zime napusti klub s Marakane:

- Za sada ne postoji. Obavio sam danas razgovor i sa (novim/starim trenerom) Vladanom Milojevićem koji se ticao Šerifa Endiajea. Njegova želja je da Endiaje ostane, radiće se sa njim, pre svega psihološki. Endiajeu je bila potpuno „razbijena“ glava, previše se bavio forumima i komentarima. Potpuno je izgubio samopouzdanje - obelodanio je generalni direktor Crvene zvezde.

Otkrivši da su komentari navijača najviše krivi za loše partije ovog špica, Terzić je gotovo u dahu nastavio:

- Igre koje je pružio tokom jeseni, to nije pravi Šerif Endiaje zbog kojeg je Barak Bahar insistirao na njegovom dovođenju. On je u turskoj ligi na 95 utakmica dao 37 golova. Turska liga je mnogo jača, kvalitetnija i zahtevnija od naše. Možda mu je bio potreban i period adaptacije, ali Šerif je igrač pod ugovorom. Za sada je situacija takva da ostaje. Videćemo šta donose dani pred nama. Davno je rečeno, prelazni rok je živa stvar i nikada ne znate šta može da se desi sutra, kakvu ponudu možete dobiti. Treninzi i utakmice će pokazati ko može, a ko ne, videćemo. Prelazni rok kod nas počinje tek 16. januara, u Evropi i većini zemalja traje do 1. februara. Iz dana u dan se menja situacija, dolaze nove informacije, videćemo.

Ipak, iako je, kako je rekao, Endijaeu "razbijena glava" od čitanja komentara po internetu, Zvezdan Terzić, bez novog pominjanja ovog napadača, jasno poručuje kako mora da se nosi sa pritiskom u crveno-belom taboru:

- Ko nije spreman da živi i radi pod pritiskom, taj nije za Crvenu zvezdu. Kada dovodimo igrača razmišljamo o karakteru i da li fudbaler može da živi, trenira i igra pod pritiskom. Istorija, vreme iza nas je pokazalo da je bilo fantastičnih igrača u drugim sredinama, ali koji nisu uspeli da izdrže pritisak Crvene zvezde. Zato i igra najboljih 11, ne samo najtalentovanijih, nego onih koji su kompletne ličnosti i mogu da iznesu pritisak koji donosi dres Crvene zvezde - kao da je nagovestio Terzić da se neće baš još dugo čekati da Šerif Endijea pokaže jeste li ili nije za ekipu s Marakane.

Prvotimci Zvezde su tokom 8. i 9. januara u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku obavili medicinske preglede i testiranja za nastavak sezone, te je sve spremno za zvanično okupljanje koje će biti organizovano u sredu na stadionu “Rajko Mitić”. Crveno-beli će trenirati na Marakani do 14. januara, a zatim će sledećeg dana – 15. januara, krenuti put Kipra gde će na Pafosu boraviti do 2. februara, kada je zakazan povratak u Beograd. 

Podsetimo, Crvena zvezda je prvi deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova, jednim manje od vodećeg Partizana od kog je izgubila u "večitom derbiju" kojim je spuštena zavesa na jesenji deo prvenstva.


Prolećni deo sezone počeće 10. februara, a Crvena zvezda će u 20. kolu na svom terenu igrati sa ekipom Voždovca.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!