GALTIJE OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Bivši strateg Nice i PSŽ pobedio na sudu

Kristofa Galtijea (56), bivšeg trenera Nice, kasnije i stratega PSŽ, sud je juče oslobodio optužbi za diskriminaciju muslimanskih igrača.

ГАЛТИЈЕ ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ: Бивши стратег Нице и ПСЖ победио на суду

FOTO: Tanjug/AP

Galtije je optužen i priveden letos u Nici, zbog optužbi da je imao rasističke ispade. Te optžbe protiv njega je izneo bivši sportski direktor Nice Žilijen Furnije.

Istraga je bila pokrenuta zbog sumnje u diskriminaciju u fudbalskom klubu Nica. Kristof Galtije je optužen da je govorio protiv crnaca i pripadnika islamske veropispovesti dok je sastavljao tim za seoznu 2021/2022.

Svom pretpostavljenom Furnijeu je, navodno, u internoj klupskoj prepisci između ostalog poručio povodom sastavljanja tima da treba da “vodi računa o realnosti u gradu i da ne može da bude toliko crnaca i muslimana u timu”.

Kristof Galtije je oštro demantovao ove navode i angažovao advokata radi podnošenja tužbe. Furnije je, inače, demantovao da je on taj koji je pustio sadržaj mejla u javnost u kome su otkrivene Galtijevi navodni stavovi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024