VELIKA FRKA U NEMAČKOJ: Organizuju EURO 2024 a "raspadaju" se

Novosti online

04. 12. 2023. u 22:54

Nemačka mora da reši ogromne probleme pre prvog meča na Evropskom prvenstvu protiv Škotske, izjavio je danas nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Ditmar Haman, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

ВЕЛИКА ФРКА У НЕМАЧКОЈ: Организују ЕУРО 2024 а распадају се

FOTO: Tanjug/AP

Nemačka je domaćin šampionata, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine. "Panceri" će igrati u grupi A sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom, a prvi meč će igrati 14. juna u Minhenu protiv Škota.


"Na poslednja dva Svetska prvenstva izbačeni smo u prvoj rundi. Imamo ogromne probleme. Verovatno smo ove godine izgubili više utakmica nego što smo pobedili. Izgubili smo od Poljske, izgubili smo od Belgije, pre nekoliko nedelja pobedio nas je drugi tim Turske, a onda smo izgubili od Austrije. Imamo ogromne probleme", rekao je Haman za Bi-Bi-Si Radio pet.

Neverica u taboru Nemačke posle poraza od Turske / FOTO: Tanjug/AP


Fudbalski savez Nemačke (DFB) je u septembru uručio otkaz Hansiju Fliku, a na njegovo mesto je postavljen Julijan Nagelsman.

"Pitanje je kako ćemo proći pod Nagelsmanom, mislim da je pitanje i da li će on predvoditi ekipu na Evropskom prvenstvu. Imamo dve utakmice u martu, igramo protiv Holandije i Francuske i ako obe izgubimo, mislim da ne možete da idete na turnir sa selektorom koji je izgubio poslednje četiri utakmice", rekao je Haman i dodao:


"Moramo da pokušamo da unesemo malo optimizma. Trenutno su ljudi siti reprezentacije zbog igara i rezultata. U ovom trenutku je mnogo pitanja".

Upitan ko bi mogao da zameni Nagelsmana, Haman je odgovorio:

"Nemam pojma. Rudi Feler je predvodio ekipu u jednoj utakmici protiv Francuske i to je verovatno bila jedina pristojna utakmica koju smo odigrali u poslednjih 12-18 meseci. Neko će preuzeti. Mislim da bi (Luj) Van Gal bio spreman na to, mislim da smo spremni za stranog selektora, pošto stvari ne idu dobro u poslednjih četiri, pet godina i ne bi bilo loše da dođe nego sa drugačijim pogledom na stvari", rekao je Haman.


On je istakao da Nemačka više nije najbolja reprezentacija na svetu.

"Ako pogledate druge nacije, mislim da su daleko ispred nas. Biće veoma interesantno šta će se desiti u martu. Svakako nas očekuje težak meč protiv Škotske na otvaranju prvenstva", zaključio je Haman, koji je za reprezentaciju Nemačke odigrao 59 utakmica i postigao je pet golova.

 

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)