SAMOUNIŠTENJE KAKVO SE NE PAMTI! Šamar srpskom fudbalu koji će godinama da boli

Novosti online

01. 12. 2023. u 09:46

Bili su srpski timovi sinoć blizu bodova u evropskim takmičenjima, ali u poslednjim sekundama meča je ipak sve palo u vodu. TSC je na svom terenu doživeo poraz od Vest Hema, dok je Čukarički poražen od Ferencvaroša.

САМОУНИШТЕЊЕ КАКВО СЕ НЕ ПАМТИ! Шамар српском фудбалу који ће годинама да боли

Foto: EPA

Tako je tim iz Bačke Topole ostao na jednom bodu, osvojenom u prvom kolu, kada su remizirali sa Olimpijakosom, dok su Brđani u Ligi konferencija i dalje bez boda. Sve to utiče i na koeficijent Srbije, pa je nakon ovih poraza i poraza Crvene zvezde od pre nekoliko dana, usledio i novi pad na UEFA rang-listi.

Dok su naši timovi beležili poraze, rivali su imali i više sreće, pa su sakupili dovoljno bodova kako bi nas prestigli, a sada je to učinio Izrael, koji se sada nalazi na 16. mestu, a Srbija neće dugo ostati na 17. mestu. 

Sledi novi pad i samo je pitanje da li će se to desiti odmah nakon završetka grupne faze ili narednog proleća. Za vratom nam trenutno diše Ukrajina, čiji predstavnik Šahtjor će sasvim sigurno igrati proleće u Evropi. Momci iz Donjecka imaju obezbeđeno mesto u nokaut fazi Lige Evrope, a u poslednjoj rundi će se boriti i za poziciju koja ih vodi u nokaut fazu Lige šampiona, što bi bio ogroman uspeh imajući u vidu da su "izbeglice" zbog rata na istoku Ukrajine.

U zavisnosti od toga koliko bodova Šahtjor skupi do kraja sezone, biće skrojen deo tabele u kojem se nalazi Srbija. Izrraelci, koji takođe igraju van svoje zemlje zbog rata na Bliskom istoku, već su ispred nas, a kada nas preteknu i Ukrajinci, bićemo u još težoj situaciji. San o dva kluba u Ligi šampiona biće kilometrima daleko i gotovo nedostižan u narednih nekoliko godina...

Srbija neće imati mira ni narednog proleća kada će naš rejting ugrožavati Grci! Već sada je jasno da se tamošnji fudbal probudio i da će njihovi klubovi igrati značajnu ulogu u nokaut fazi Konferencijske lige. Sakupljaće se bodovi u tom takmičenju, a Srbija će samo posmatrati to, verovatno bez ijednog predstavnika na međunarodnoj sceni. PAOK je već obezbedio nokaut fazu Konferencijske lige, AEK i Panatinaikos mogu da se prebace u to takmičenje sa trećeg mesta u Ligi Evrope, a isti je slučaj i sa Olimpijakosom koji u međusobnom duelu protiv tima iz Bačke Palanke igra za treću poziciju u grupi. Samo pobeda tima Žarka Lazetića napravila bi senzaciju i crveno-bele eliminisala iz Evrope, ali... Teško je očekivati da TSC bude bolji od čak četiri grčka kluba!

Kada nas narednog proleća prestignu i Grci, Srbiji će ostati da se za mesta oko 20. pozicije na listi bori sa nacionalnim šampionatima Poljske, Hrvatske, pa možda čak i Kipra. Veoma loše, ako se ima u vidu da smo kao 11. liga Evrope pre nekoliko meseci imali dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tri osigurane grupne faze i čak pet učesnika na međunarodnoj sceni. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!