SRBIN OBLAČI DRES SLOVAČKE! Ide na Evropsko prvenstvo ako stigne pasoš

Novosti online

20. 11. 2023. u 12:38

Bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić kao najbolji strelac slovačkog šampionata mogao bi lako da završi na spisku selektora Slovačke za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!

СРБИН ОБЛАЧИ ДРЕС СЛОВАЧКЕ! Иде на Европско првенство ако стигне пасош

Foto: EPA

Čavrić već godinu dana čeka pasoš Slovačke, ali ta procedura nikako da se završi.

Dok se čeka odluka državnih organa, bivši asovi slovačkog fudbala vode široku diskusiju o Čavrićevim fudbalskim kvalitetima.

Nekadašnji štoper Liverpula Martin Škrtel veruje da bi Čavrić bio od pomoći nacionalnom timu:

- On je barem zanimljiv igrač. Ne znam u kojoj su fazi njegova dokumenta. Da li će i kada biti moguće da igra za Slovačku. Ali ako zadrži formu koju ima u ovom trenutku, bilo u Ligi konferencije ili u domaćem takmičenju, on je igrač koji bi svakako pomogao našem timu - smatra bivši kapiten Slovačke Škrtel.

Postavljaće se i pitanje da li je pravedno da Čavrić zauzme nečije mesto iako nije odigrao ni minut u kvalifikacijama, ali Škrtel smatra da je mesto na selektorovom spisku rezervisano za najbolje:

- Ne mislim da će poziv za EURO biti zasnovan na zaslugama ili tome ko je igrao u kvalifikacijama. Uveren sam da će se treneri bazirati na trenutnoj formi koju će igrači imati. Selektor i aktuelni tim bi išli jedan protiv drugog da nisu pozivani najbolji fudbaleri u tom trenutku. Borba za mesta je već počela. Bitno je, međutim, u kakvom će stanju igrači biti neposredno pred poziv.

Drugi iz štoperskog tandema sa Škrtelom, Jan Durica, kaže:

- Ako selektor i Slovački fudbalski savez budu uvereni da on ima ono što je potrebno i da će biti prednost za tim, mi ostali ćemo dići obe ruke da Aleksandar Čavrić bude u reprezentaciji - dodao je Jan Durica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)