GLAZERU, OBJASNI MU! Dok im Srbija pomaže, selektor Izraela sramno veličao lažnu državu Kosovo, reagovao i ambasador

Novosti online

13. 11. 2023. u 10:39

Fudbalska reprezentacija Izraela je gostovala u Prištini u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Selektor Alon Hazan podigao je prašinu izjavom podrške takozvanom Kosovu, pa je morao da se oglasi i ambasador Jahel Vilan.

ГЛАЗЕРУ, ОБЈАСНИ МУ! Док им Србија помаже, селектор Израела срамно величао лажну државу Косово, реаговао и амбасадор

Foto: AP

- Veoma smo ponosni što smo ovde na Kosovu. Znam da ste imali istu situaciju kao i mi u prošlosti. Nadam se da će u budućnosti vaš narod i naš narod živeti u mnogo boljem i mirnijem svetu - rekao je Alon Hazan, selektor Izraela, čiju mrežu brani Omri Glazer, golman Zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

Tekst potpisa

Zbog ove skandalozne izjave reagovao je Jahel Vilan, ambasador Izraela u Beogradu.

- Želeo bih da žestoko demantujem reči selektora fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj i to još jednom u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, pošto je Beograd postao dom tri naša košarkaška tima! Hvala, Srbijo - napisao je Vilan.

Podsetimo, košarkaški klubovi iz Izraela igraju svoje međunarodne utakmice u "Pioniru" i svi su im se stavili na raspolaganje, dok se selektor fudbalske reprezentacije ponašao vrlo neodgovorno i davao neprimerene izjave o osetljivom političkom pitanju. I to sve na mestu gde se ne poštuje ni njegova himna...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)